POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN
10å

TV: Assyriska säkrade kvalplatsen i 89:e minuten

Så här kan man också fixa en kvalplats till allsvenskan:
Ta bollen med armen, skjuta och se bollen studsa på en tuva.
-Lite flyt där, säger Assyriskas tränare Conny Karlsson.

Underläge 2-3, kvalplatsen på väg att försvinna och bara minuten kvar på Stadsparkskvallen i Jönköping.

Xhevdet Lumnica hade allt att vinna och inget att förlora när han - medvetet eller omedvetet - förde med sig bollen med armen, vände och drog till med högern.
Lumnica fick ingen drömträff och varken han eller någon annan trodde väl sina ögon när bollen ändrade riktning på en tuva och totallurade Jönköpings målvakt.
3-3 och saken var klar.

Två mål av Moussa
Assyriska får göra ett nytt försök att nå allsvenskan för andra gången. I kvalet 2004 gick det inte mot Örgryte, men eftersom Örebro SK inte hade ordning på finanserna och tvångsnedflyttades av fotbollsförbundet fick Assyriska hastigt och lustigt närkingarnas plats i allsvenskan.

Glädjen var enorm hos Assyriska, bitterheten lika påtaglig hos värsta rivalen Syrianska, som innan Xhevdet Lumnica slog till hade kvalplatsen tack vare 1-0 hemma mot Sirius.

-Vi hade lite tur, men jag tycker det var starkt av spelarna att orka stå på och kriga. Det var en typisk höstmatch och ingen lätt match att se på när det stod så mycket på spel, säger Conny Karlsson till TV4.

Jönköping ledde två gånger, men Eddie Moussa höll hoppet kvar hos Assyriska med sina kvitteringar. Men efter Peter Klancars 3-2 för Jönköping talade inte mycket för Assyriska.

Kvalet börjar 4 november
Nu väntar någon i trion Djurgården, Örgryte eller Hammarby i kvalet veckan efter den allsvenska avslutningen. Assyriska börjar hemma den 4 november, returen spelas fyra dagar senare.

-Det spelar ingen roll vilka vi får. Ett Stockholmslag är förstås spännande publikt sett, men annars har jag inga synpunkter, säger Conny Karlsson till TV 4.
Sirius och Vasalund får lämna superettan medan Trollhättan och Qviding får chansen att kvala sig kvar. Trollhättan möter Skövde och Qviding tar sig an Brage.

TT

Publicerad 2009-10-24 kl 18:49
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå