TV: Björndahl stor matchhjälte – sänkte BP med dubbla mål

Erik Björndahl sänkte BP med dubbla mål till 2-1.
Degerfors närmade sig därmed toppen - medan BP är hotat av nedflyttning.

När Degerfors och Brommapojkarna drabbade samman var det, som ovan nämnts, specifikt ett av lagen som behövde poäng. Och BP gav sig verkligen chansen att knipa en poäng men satte, precis som andra bottenlag, inte sina målchanser.

Degerfors fick en riktigt bra start på matchen, då man satte öppningsmålet efter knappa kvarten spelad. En handssituation med en bortaförsvarare i gästernas straffområdet resulterade i en straffspark för hemmalaget på Stora Valla. Hur säkert som helst klev Erik Björndahl fram och sköt in 1-0 bakom Hampus Elgan - vilket var hans 15:e mål för säsongen.

Tio minuter senare ropade gästerna Brommapojkarna på straff efter att Gustav Granath blev fälld i straffområdet - men domare Antti Kanerva friade. Inte särskilt långt därefter var det även nära att BP kvitterade men Philip Hellqvist tappade balansen precis innan han skulle sätta pannan mot bollen. Således kunde Degerfors gå till halvtidsvilan med 1-0.

I den andra halvleken gav sig verkligen Brommapojkarna chansen att kvittera för att få med sig en poäng från Värmland. 20 minuter in i den andra akten sprang Albin Linnér längs kanten och var också mycket nära att utjämna men bollen smet precis utanför Degerforskeeperns vänstra stolpe.

Fem minuter efter Linnérs jättechans skulle däremot kvitteringen komma från gästerna. Det var i den 25:e matchminuten som just Albin Linnér spelade fram Philip Hellqvist - som i sin tur slängnickade in 1-1. Det förlösande kvitteringsmålet för stockholmarna ledde till en energiboost - vilket i sin tur ökade anfallsglädjen. Istället för ytterligare ett BP-mål satte istället Erik Björndahl 2-1 och därefter kunde hemmalaget hålla undan och segra med uddamålet.

Nästa helg ställs Brommapojkarna mot Dalkurd på Grimsta IP medan Degerfors spelar mot Örgryte den 22 oktober. Degerfors är femma och skuggar toppen, medan BP är på 14:e-plats i tabellen, vilket innebär negativt kval.