TV: Dråplig situation när Öster och VSK kryssade - domaren "tacklade" spelare

Västerås chockade Öster i måndagens superettan-match.
Gästerna gjorde första målet och trots Östers övertag fick hemmalaget nöja sig med 1-1.

Efter tre omgångar i superettan hade Öster placerat sig på en fjärdeplats efter Brage. På femtondeplats, näst sist, återfanns Västerås på två poäng.

Under måndagen tog Öster emot Västerås på hemmaplan.

Med knappt sex minuter spelade bjöd Östers Alex Thor Hauksson och domare Andreas Dufva Johansson på en lustig incident. Man såg ut att fastna i varandra och båda gick omkull. Hauksson fick knyta om sin sko, men sedan kunde spelet fortgå som tidigare.

Trots sin placering i tabellen stod Västerås stod för matchens första mål. Efter ett anfall fick Filip Tronêt i väg ett inlägg från högerkanten. Östers målvakt Mattias Nilsson var på bollen, men lämnade en retur som Viktor Granath utnyttjade. 1-0 Västerås.

- Det var ett inlägg, men det var nära att det gick direkt i mål, säger Tronêt till Discovery+.

Spelövertaget, det stod Öster för. Men man fick inte in kvitteringen i första halvlek.

- Vi är runt straffområde och vi är i straffområdet, men vi kommer inte till de farliga avsluten, säger Östers Mattias Pavic till Discovery+.

Andra halvlek blåstes i gång och Östers verkade fast beslutna om att kvitteringen skulle komma tidigt. Öster fortsatte skapa hörnor, precis som i första halvlek, det var också så man kvitterade.

I matchminut 53 fick Ahmed Bonnah in 1-1-målet i efterspelet av en hörna. Det blev matchens sista mål och Öster fick nöja sig med en pinne

Öster: Nilsson - Pavic, Berg, Stenberg, Silverholt - Kusu, Hauksson - Bonnah, Rochester, Rodic - Bergmark Wiberg

Västerås: Fagerström - Gefvert, Faqa, Merbom Adolfsson, Ribeiro - Johansson, Edlund, Jajic - Tronêt, Prodell, Granath