TV: Förlust för Degerfors - men kan ändå bli allsvenskt under lördagen

Degerfors föll - och AFC tog en livsviktig seger.
Trots förlusten kan värmlänningarna bli allsvenskt under lördagen.

Degerfors hade under lördagen chans att blir klart för allsvenskan nästa år, men så blev det inte, då AFC Eskilstuna tog tre blytunga poäng i kampen om att hålla sig kvar i serien.

Efter en jämn inledning på matchen kunde till slut hemmalaget AFC Eskilstuna ta ledningen efter 17 minuters spel. Wilhelm Loeper löpte sig fri och kunde placera in bollen mellan benen på Ismael Diawara i Degerfors-målet.

Och AFC ångade på. Åtta minuter efter 1-0 gjorde nickade Samuel Nnamani in hemmalagets andra för eftermiddagen.

- De känns lite nervösa, säger Loeper till Dplay i halvtid.

Något Degerfors Oliver Ekroth inte höll med om.

- Absolut inte, men jag vet inte vad vi håller på med i första halvlek. Vi måste snäppa upp det rejält i andra, säger han.

Bortalaget lyckades inte att få in något mål i den andra halvleken, utan AFC höll undan och vann mötet med 2-0. I och med förlusten är Degerfors fortfarande inte ett allsvenskt lag nästa säsong. Men värmlänningarna kan ändå bli klart för allsvenskan nästa säsong under lördagen – om Jönköpings-Södra inte vinner mot Ljungskile. J-Södra-Ljungskile har avspark 17.00 och vinner inte smålänningarna den matchen är Degerfors, trots dagens förlust, klart för allsvenskan.

AFC:s seger gör att man klättrar upp på säker mark i tabellen. Laget är tolva i superettan-tabellen, två poäng före Dalkurd som i nuläget har den sista negativa kvalplatsen.

UPPDATERING: J-Södra vann mot Ljungskile, vilket gör att det skiljer fem poäng mellan Degerfors och J-Södra med två omgångar kvar att spela.

AFC: Jakobsson - Rödin, Björkman, Ousou - Manns, Ali, Lushaku, Somi - Loeper, Omeje, Nnamani

Degerfors: Diawara - Granath, Ekroth, Olsson - Lindell, Carlén, Gravius, Lindahl - Bertilsson, Dahlström, Ayaz