TV: Formstarkt HBK tog sjunde raka - gör ryck i superettan-toppen

HBK stormar fram i superettan.
Mot BP kom lagets sjunde raka seger.
- Vi är på ett vinnarspår men det gäller att fortsätta och inte slå av, säger Erik Ahlstrand till Discovery+.

Halmstads BK stormar fram i superettan. Efter en svajig start på säsongen har HBK radat upp sex segrar, och på måndagskvällen kom sjunde raka.

Bara två minuter var spelat av hemmamötet med Brommapojkarna när Samuel Kroon gjorde 1-0 i samband med en tilltrasslad situation i straffområdet. BP jobbade sig in i matchen efter baklängesmålet och tog över spelet, dock utan att skapa några farliga målchanser.

- Vi får inte riktigt till vårt spel, BP rullar helt okej men vi ligger kompakt. Så det var väldigt skönt att jag fick göra mål tidigt, sa Kroon till Discovery+ i paus.

HBK var det starkare laget för dagen och i slutet av andra halvlek säkrade man trepoängaren framför hemmapubliken. På tilläggstid fastställde nämligen Alexander Johansson slutresultatet till 2-0.

Segern gör att Halmstad nu utökar serieledningen i superettan. Efter nio spelade omgångar är avståndet fyra poäng ner till tvåan IK Brage.

- Det är väldigt mycket upp och ner i den här serien känns det som. Vi är på ett vinnarspår men det gäller att fortsätta och inte slå av. Inte börja ta något för givet, säger HBK:s Erik Ahlstrand till Discovery+.

Samtidigt under onsdagskvällen tog Örebro SK en viktig seger hemma på Behrn Arena mot AFC Eskilstuna med 1-0, eter mål av Vincent Thill. En seger som gör att ÖSK också blandar sig i toppstriden då avståndet upp till HBK är sex poäng.