TV: Frej vann bottenmötet mot Gais: ”Nu känns det tungt”

IK Frej ställdes mot Gais i superettan, där hemmalagets Leo Bengtsson blev matchhjälte.
1-0-förlusten gör att Gais är långt ifrån säker mark.
- Under matchen tänker man inte på det. Nu känns det tungt, säger Gais-spelaren August Wängberg till GP.

Se höjdpunkterna mellan IK Frej och Gais i spelaren ovan.

IK Frej kom stärkta till matchen efter en viktig 3-0-seger borta mot Syrianska förra helgen.
Gais i sin tur har efter vinsten mot Brommapojkarna den 25:e augusti spelat oavgjort mot Brage och Halmstad.

Vid seger kunde Gais skapa sig ett mellanrum på fem poäng ner till kvalplats.

Matchens enda mål gjorde Leo Bengtsson efter en soloräd i tolfte minuten. Utanför straffområdet hittade han det högra hörnet, otagbart för Marko Johansson i Gais-målet.

Men det saknades inte lägen för Gais till en kvittering, bland annat var Paulo Marcelo nära efter ett skott, som via Frejförsvarare höll på att styras in i mål i 39:e matchminuten.

I andra halvlek stod hemmalagets målvakt Emil Magnusson för en jätteräddning efter en fast situation. Men matchen slutade 1-0.

- Vi gör så mycket rätt, men antingen är det en superräddning från målvakten eller så blir det en felträff, säger Gais August Wängberg till GP.

Resultatet innebär att båda lagen har fortsatt väldigt mycket att spela om då Frej ligger på 13:e plats vilket innebär kvalplats i negativ benämning och Gais på 12:e plats, bara två poäng före.