TV: Frej vann med uddamålet - Värnamo till division 1-kval

Värnamo riskerar att åka ur superettan.
På lördagen föll Smålandslaget borta mot Frej och nu får laget kvala sig kvar i serien.

Frej tog emot Värnamo på hemmaplan i den sista omgången av superettan. Inför matchen riskerade båda lagen att hamna i kvalspel till division 1. Värnamo hade dock ett sämre utgångsläge och behövde tre poäng för att stanna kvar, medan Frej också kunde förlita sig på hur det gick i övriga matcher.

Första halvlek såg ut att sluta mållöst, 0-0. Men med två minuter kvar av halvleken kom matchens första mål. Mattias Bouvin fick bollen efter ett inkast, vände bort en försvarsspelare och testade avslut från utanför straffområdet. Bollen satt distinkt till höger om Joakim Wulff och 1-0 för hemmalaget.

I andra halvlek försökte Värnamo flytta fram positionerna, men hade svårt att skapa de riktigt heta chanserna. Frej försvarade sig kompakt och mötet slutet med 1-0-seger för Täbylaget.

Resultatet innebär att Värnamo får försöka kvala sig kvar i superettan, medan Frej spelar i superettan även nästa säsong.