TV: Halmstad tappade poäng - fördel BP i jakten på allsvenskan

Halmstad spelade bara 2-2 mot Varberg.
Nu är det fördel Brommapojkarna i jakten på allsvenskan.

Inte heller efter måndagens matcher är Öster allsvenskt. Hade Varberg vunnit hemma mot Halmstad i superettanfotbollen hade Växjölaget varit klart. Men matchen slutade 2—2.

Till en början såg det ut att bli Östers kväll när Varberg gjorde 1—0 till genom Patrik Larsson. Men en bit in i andra halvlek kom kvitteringen — vilket räckte för att Öster skulle få vänta minst till nästa omgång innan avancemanget är klart. Halmstad tog sedan ledningen via Kristoffer Fagercrantz och strax före slutet kvitterade Pierre Tillman för Varberg. Närmare än så kom dock inte Varberg — eller Öster.

- Som vanligt så tappar vi och får jobba i uppförsbacke, sade Tillman till TV4, som trots allt var nöjd med en poäng.

Halmstad ligger på kvalplats för allsvenskan, två poäng efter Brommapojkarna. Laget släppte in 2—2-kvitteringen i 88:e minuten.

- Det är surt att vi släpper in ett mål, sade Kristoffer Fagercrantz.

Trelleborg tog viktiga poäng i botten genom att bortaslå Landskrona med 3—0.

Värnamo, som ligger sist, förlorade hemma med 1—5 mot Jönköping Södra. Också på nedflyttningsplats: Umeå — oavgjort 0—0 mot Brage borta.

Tillsammans med Trelleborg, på kvalplats med risk att ramla ner, ligger Degerfors. De förlorade borta mot Hammarbys med 2—4. Där gjorde Mattias Adelstam tre mål för hemmalaget.