TV: Här blir Ayranci Hammarbys hjälte - vann hemma på Söderstadion

Hammarby - Umeå FC 1-0
1-0 Ayranci

Hammarby har häng på toppen i fotbollens superetta sedan laget tog en viktig 1—0-seger mot Umeå hemma på Söderstadion på lördagen. Dessutom tappade flera av lagen framför i tabellen poäng.

Anfallaren Sinan Ayranci gav Hammarby ledningen i 20:e minuten, framspelad av Adis Husidic, en ledning som höll hela vägen in i mål.

Därmed knappade Hammarby in på tredjeplatsen sedan Halmstad, nu sex poäng före Stockholmslaget, spelat 2—2 i bortamatchen mot Degerfors. Degerfors ledde med 2—0 efter tio spelade minuter, men två Halmstads-mål i andra halvlek, det andra sju minuter före slutet av Mikael Boman, gav Halmstad en poäng.

Ytterligare två bra resultat för Hammarby: Ängelholm förlorade med 0—4 borta mot Värnamo och Brommapojkarna förlorade mot Falkenberg med 1—3.

I övriga matcher vann Ljungskile med 1—0 på hemmaplan mot Jönköpings Södra och Landskrona vann med 1—0 mot Brage.