TV: Hattrick-hjälten sänkte Hammarby

Degerforsanfallaren Peter Samuelsson har gjort mål varje gång han mött Hammarby. På söndagen gjorde han det igen - tre gånger om.
- Som en dröm, säger han till TV4 Sport.

Två hörnmål och ett kontringsmål - det blev Peter Samuelssons facit mot favoritmotståndaren Hammarby. Samuelsson har nätat mot Bajen varje gång han mött laget, och söndagens match blev inget undantag.

Efter knappt tjugo minuter på Stora Valla tog dock Hammarby ledningen med 1-0. Andreas Dahl hittade Björn Runström med en snygg långboll, och Runström slog in bollen i straffområdet till Maic Sema. Sema hade att stöta in sitt sjätte superettamål för säsongen.

I samband med målet bytte Bajen ut mittbacken Monday James som grinat illa efter en duell med Amadaiya Rennie. In kom Marcus Törnstrand.

På tilläggstid i slutet av den andra halvleken kvitterade dock Degerfors. Samuelsson nickade in en hörna bakom Johannes Hopf i Bajenmålet.

Samuelsson var nära att göra sitt andra mål tio minuter in i andra halvlek när han nickade mot mål, men Hopf gjorde en fin räddning. I stället gjorde Sema sitt andra mål i anfallet efter, återigen på passning av Björn Runström.

Peter Samuelsson fortsatte dock att göra mål. På en hörna hoppade han upp bland flera Hammarbyare och knoppade in 2-2 ribba in. Sedan sprang Degerfors nummer 10 ifrån Gerrbrand och Törnstrand i Hammarbyförsvaret och pangade in 3-2 på halvvolley.

I och med segern hänger Degerfors på i kampen om en kvalplats till allsvenskan.

Publicerad 2011-09-04 kl 21:42