TV: Helsingborg tog säker seger mot Brage - kopplar greppet om kvalplatsen

Helsingborg tog en säker 3-0-seger hemma mot Brage under söndagen.
Därmed kopplar Skånelaget greppet om kvalplatsen till allsvenskan.

Helsingborg kämpar om en plats i allsvenskan 2022. Inför lördagens match med Brage hemma på Olympia låg de på kvalplats, en poäng framför Trelleborg. Men det utrymmet skulle växa.

Redan efter fyra minuter höll sig Dennis Olsson framme på en tilltrasslad situation i Brages straffområde, sköt in 1-0 till Helsingborg och gav hemmalaget en drömöppning på matchen.

Några minuter in i den andra halvleken utökade sedan Helsingborg till 2-0 efter ett mönsteranfall. Efter en bollvinst på egen planhalva tog det tre passningar innan Adam Kaeid hade frispelat Anthony van den Hurk - som placerade in 2-0 från nära håll.

Med fem minuter kvar att spela av ordinarie tid, i den 85:e minuten, fastställde sedan Helsingborg slutresultatet 3-0. Bödvar Bödvarsson stod för en läcker passning fram till Rasmus Jönsson, som kom till skottläge. Jönsson svarade sedan med att dundra in matchens tredje och sista mål.

Segern innebär att Helsingborg nu kopplar greppet om kvalplatsen till allsvenskan. För tillfället ligger de fyra poäng framför fyran Trelleborg, men Landskrona på femteplats kan komma inom tre poängs avstånd om de besegrar Öster på tisdag.

Helsingborg: Lindegaard - Tsouka, Widell, Weberg, Bödvarsson - Loeper, Acquah, Hendriksson, Kaeid - Olsson, van den Hurk.

Brage: Engdahl - Bergström, Zetterström, Liljestrand, Makasi - Sellin, Antonsson, Hellberg, Lundin - Karlberg, Söderberg.