Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Inget poängavdrag för Hammarbys planstormning: "De kände till det"

Superettan

Publiken vällde in på planen en minut innan matchen var slut.

Men pusta ut, Hammarby-fans. De riskerar inget poängavdrag.

– Domaren hade gjort upp det med kaptenerna, berättar domarbasen Bosse Karlsson för Fotbollskanalen.

När Linus Hallenius placerade in 5-0 gick det inte att hålla längre. Hammarby-supportrar stormade planen i glädjeyra - men det fanns ett problem.

Det var lite mindre än en minut kvar av de fyra tilläggsminuterna och i kaoset hade ingen uppfattat huruvida domaren hade blåst av matchen eller inte. Genast började det spekuleras i ett eventuellt regelbrott. Men det finns ingen anledning att oroa sig.

Fotbollskanalen har varit i kontakt med domarbasen Bosse Karlsson, som själv har pratat med Robert Daradic som dömde matchen.

– Han hade gjort upp det med kaptenerna, de kände till det. När 5-0 kom kände han att det inte gick att hålla (publiken) längre och blåste av, säger Karlsson.

ANNONS

Så han blåste av?

– Ja.

Domare använder ibland möjligheten, när man vet att planen kommer att stormas, att lägga på en minuts extra tilläggstid, informera spelarna och blåsa av tidigare. Allt för att man ska hinna lämna planen innan publiken tar sig in. Av säkerhetsskäl, alltså. Exakt samma sak hände 2001, då Hammarby tog sitt SM-guld.

Se firandet i klippet ovan!

Publicerad 2014-11-02 kl 19:24

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto