TV: Jumbon tog livsviktig seger - talangen sänkte Gais

Superettan-jumbon Gefle tog sista chansen.
Hemma mot Gais blev det seger efter att Adam Bergmark Wiberg satt matchens enda mål i slutet.

Efter att Värnamo slagit Halmstad med 3-0 på bortaplan var jumbon Gefle piskat att vinna för att inte nytt kontrakt i superettan skulle vara väldigt avlägset. Hemma mot Gais blev det en tajt och jämn match. Efter ett sent avgörande tog dock Gefle sin andra seger på de tre senaste matcherna.

Stor matchvinnare blev anfallaren Adam Bergmark Wiberg. Tio minuter från slutet vek 21-åringen in från kanten och curlade läckert in matchens enda mål vid den bortre stolpen.

Det blev några svettiga minuter för hemmalaget innan domaren blåste av och förkunnade att samtliga tre poäng skulle stanna i Gefle. Laget är fortfarande jumbo i serien, men nu på samma poäng som nästjumbon Landskrona. Upp till Värnamo och J-Södra på kvalplatserna är det fem respektive sju poäng.