Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

TV: Ljungskile sätter press på kommunen: "Får dra oss ur Superettan om vi inte får stöd"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Ljungskile är på ett kval från allsvenskan. Nu hotar ordföranden Bo Fagerberg att man måste lägga ner elitsatsningen om man inte får stöd från kommunen.
– Det finns inte en elitklubb i Sverige som klarar en sådan här verksamhet utan att bli backad av kommun, säger Fagerberg.

Under torsdagen inleder Ljungskile kvalet till allsvenskan mot Gefle. Samtidigt brottas klubben med ekonomiska problem.

Nu sätter ordföranden Bo Fagerberg press på kommunen och hotar att lägga ner verksamheten om inte saker och ting förändras.

– Vi vågar inte köra vidare om vi inte har backning av kommun. Det finns inte en elitklubb i Sverige som klarar en sådan här verksamhet utan att bli backad av kommun. Det finns inte en chans.

Han fortsätter:

– Om man betänker att vi är en klubb som kommer från det minsta stället, inte har kommun som backar upp oss ekonomist, utan vi får sköta alltring själv, så det är konstigt att vi överhuvudtaget spelar över division III.

Nu gör klubben ett sista försök:

– Vi gör ett sista försök. Vi har förståelse hos sponsorer och publik. Vi väntar bara på förståelse från kommun och går inte det så är det färdigt. Inte konkurs, men vi orkar inte köra vidare. Det går inte. Om inte omgivningen vill ha oss så får vi dra oss ur superettan.

Vad skulle en allsvensk plats innebära?

– Vi ökar omsättningen från 14-15 miljoner till 28-30 någonting och det innebär att vi kanske kan göra ett överskott på 3-4 miljoner.

Risk att dra sig ur allsvenskan om ni når dit?

– Nej, det finns ingen risk. På kort sikt är alla problem löst. Det kommer en dag även senare. Går vi upp i allsvenskan är det många ekonomiska fördelar.

Publicerad 2014-11-05 kl 17:00
Annons
Annons
Annons