Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: Öis vansinnigt efter rött kort: "Sjukaste jag upplevt"

Superettan

GÖTEBORG/STOCKHOLM. William Atashkadeh försökte skjuta 1-0 till Öis i derbyt.
Det slutade med ett rött kort för anfallaren.
- Jag ville gråta och skratta på samma gång. Det var det sjukaste jag upplevt som fotbollsspelare, säger han.

Foto: TV4 Sport

Det var i den första halvleken som Martin Mutumba försökte hitta fram till lagkamraten William Atashkadeh i Göteborgsderbyt mellan Örgryte och Gais i superettan. Atashkadeh nådde dock inte bollen helt och Gais Alexander Leksell kom emellan.

Atashkadeh upptäckte dock inte Leksell och fullföljde sin skottrörelse. Han träffade i stället för bollen Leksell över benet – vilket fick huvuddomaren Robert Daradic att blåsa frispark.

Han nöjde sig dock inte med det utan visade ut Atashkadeh direkt.

Sebastian Carlsén protesterade så kraftigt att han fick gult kort – och Öis-tränaren Marcus Lantz reaktion gav honom en plats på läktaren.

Annons

- Jag frågade "Wille" varför han åkte ut. Han visste inte. Han försökte slå in bollen i öppet mål och han åkte ut för det. Jag har aldrig varit med om något värre, säger Lantz till Fotbollskanalen.

Varför åkte du upp på läktaren?
- Jag ifrågasatte det. Då sa han: "Du har protesterat tillräckligt, nu åker du upp på läktaren". Jag har aldrig varit med om något värre. 

Vad säger du om domarinsatsen?
- Han har tappat det fullständigt. Det är tråkigt. Det är mycket folk här, vi vill ha en fotbollsfest och så förstör domaren hela tillställningen. Här kommer folk som betalar massa pengar för att se en match och så är de en herre... Han förstör hela matchen.

Efter matchen försökte William Atashkadeh sätta ord på sina känslor kring utvisningen:

- Vad ska jag säga?

Han suckar.

- Det är tråkigt. Man hade laddat och sett fram emot den här matchen så mycket och han förstör den för mig. Han förstör allt för alla.

Annons

- Det sjuka är att jag har två gula kort. När han blåser av tänker jag: "Bara jag inte får ett gult nu för jag vill inte vara avstängd mot Falkenberg i nästa match". Det är det enda jag tänker på. Så hör jag hur hela jävla stadion skriker. Jag kollar bakåt och ser att han håller i ett rött kort. Jag sjunker ihop. Jag förlorar all kraft för att jag är i ett sånt chocktillstånd. 

Såg du Leksell komma?
- Jag är forward. Jag har fokus på målet. Det enda jag vill är att slå till bollen så fort som möjligt innan någon kommer ifatt mig. Tror han att jag har ögon i nacken? Jag kan inte avsluta en pendel mitt i farten. Spelförståelsen fanns inte i dag.

Finns det någon förhoppning om att du ska slippa avstängning?
- Jag hoppas att mänskligheten räddar mig. Jag har aldrig blivit utvisat och att det skulle bli på det här sättet. Okej, om jag boxar någon i ansiktet, men att jag ska bli utvisad för att försöka göra mål. Det är skandal.

Annons

Även från Gais-håll ansåg man att det röda kortet var tveksamt. Alexander Leksell:

- Jag hade ont och låg kvar lite. Sedan tittade jag upp, såg ett rött kort och tänkte: "Oj".

Du trodde inte att det skulle bli rött?
- Nej, faktiskt inte. Jag kom in framför, tog bollen och han sparkade mig. Men jag tror inte att han såg mig. Han ville bara avsluta.

Domaren Robert Daradic var en av de sista att lämna Gamla Ullevi. Han kommenterade det röda kortet på följande sätt:

- Just i det ögonblicket gjorde jag bedömningen att han äventyrade spelarens säkerhet. Allvarligt otillåtet spel. Gais-spelaren kommer före Öis-spelaren och slår bort bollen. Öis-spelaren sparkar bakifrån, säger han.

Har du sett situationen i efterhand?
- Nej, jag har inte sett den än.

Står du fast vid ditt beslut nu?
- Ja, jag står fast vid det här och nu. Jag får, som vi alltid gör, åka hem och kolla på situationen.

Annons

Du känner ingen tveksamhet kring situationen?
- Jag har gjort en bedömning där och då från den vinkeln, sedan får jag hem och analysera.

Hur kommer du rapportera det röda kortet?
- Det blir en matchs avstängning per automatik eftersom det är grov utvisning. Sedan kommer jag rapportera den för allvarligt otillåtet spel.

Han tillägger dock:

- Är det ett uppenbart felaktigt beslut kommer jag givetvis ta med det i rapporten. Då när jag stod där ute gjorde jag en bedömning. Det är det jag får gå på.

Hur upplevde du matchen annars?
- Förutom den situationen tyckte jag att de skötte sig bra med tanke på att det är ett derby. Det blir känslor från båda lagen, men inget som jag kände började eskalera.

Derbyt mellan Örgryte och Gais slutade 0-0.

Se situationen i klippet!

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Publicerad 2017-05-11 kl 22:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto