TV: Örgryte förnedrat av bottenlag: "Totalt kaos överallt"

Örgryte hade chansen att kliva upp på allsvensk kvalplats.
Då föll man med 5-1 borta mot bottenlaget Norrby under söndagen.
- Det var totalt kaos överallt, sa tränaren Marcus Lantz till TV4 Sport i paus.

Tidigare under söndagen förlorade Helsingborg borta mot Dalkurd med 5-0 och det gjorde att Örgryte skulle gå upp på kvalplatsen upp till allsvenskan vid seger över Norrby. Men Öis lyckades inte utnyttja läget som uppstått, istället åkte man på en tung förlust på Borås Arena.

Adam Ståhl dunkade upp 1-0 i bortre krysset redan i den 16:e minuten och två minut senare tryckte IFK Göteborg-lånet Prosper Kasim in 2-0 för Norrby. Tio minuter senare placerade Kasim in sitt andra mål för dagen till 3-0, vilket var resultatet i paus.

- Efter deras 1-0-mål var det totalt kaos överallt, sa Öis tränare Marcus Lantz till TV4 Sport i paus.

Daniel Paulson nickade in en reducering till 3-1 i den 65:e minuten och då tändes ett litet hopp om poäng i Örgryte-lägret, men bara tre minuter senare punkterade Norrby drabbningen när Jesper Brandt tog sig förbi på vänsterkanten och dundrade upp 4-1 i nättaket. Norrbys skyttekung Nicklas Savolainen fastställde sedan slutresultatet till 5-1 i den 74:e minuten.

Nu ligger Norrby på säker mark, men både Gais och Åtvidaberg som ligger på kvalplats ner till division 1 har samma antal poäng: 15.

- Helt fantastisk känsla. Det här behövde vi verkligen. Vi kämpade som en familj i 90 minuter, säger Norrbys Jesper Brandt till TV4 Sport.

Se målen från matchen i spelaren ovan.

-
-
Publicerad 2017-06-18 kl 19:05

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.