TV: Örgryte med urladdning - körde över Brage på Gamla Ullevi

Örgryte tog tre viktiga poäng för att säkra superettankontraktet 2023.
Det när man under lördagen körde över Brage på hemmaplan med 4-0.

Örgryte IS inledde superettan på tungt sätt. Efter bara två poäng på de inledande sju matcherna hade klubben sparkat både sportchef Igor Krulj och tränaren Dane Ivarsson. Efter sommaruppehållet har klubben börjat rada upp segrar, dock, och har klättrat i tabellen. När man tog emot topplaget IK Brage hemma på Gamla Ullevi under lördagseftermiddagen kom en ny seger - och det var en klassdemonstration.

Efter 18 minuter hittade Nicklas Bärkroth fram till Magnus Haglind Sangré i djupled. Mittbacken tog med sig bollen några meter, innan han slutligen sköt in 1-0 i de bortre nätmaskorna.

I inledningen av den andra halvleken höll Örgryte på att utöka med ett klassmål. Bärkroth måttade inlägg med yttersidan till Victor Lundberg i gästernas straffområde, varpå Lundberg sköt på volley. Viktor Frodig i Brage-målet räddade skottet, men på returen höll sig Daniel Paulson framme och petade in returen till 2-0.

3-0 kom bara några minuter senare. Herman Sjögrells frisparksinlägg prickade Arvid Brorsson på huvudet, som nickade in 3-0, och med sex minuter kvar av ordinarie tid petade Hampus Dahlqvist in slutresultatet 4-0 i öppet mål.

Örgryte: Wallinder - Andreasson, Azulay, Haglind Sangré, Lans - Ackermann, Brorsson - Sjögrell, Lundberg, Paulsson - Bärkroth.

Brage: Frodig - Tamimi, Asante,  Zetterström, Redenstrand - Arvidsson, Sletsjoe, Stensson, Lundin - Karlberg, Hellberg.

Publicerad 2022-10-01 kl 17:34