TV: Öster besegrade Bois i premiären - Erik Pärsson tillbaka från start

Landskrona föll med 1-3 mot Öster i superettan-premiären.
Men Erik Pärsson, som kämpat med skador och psykisk ohälsa, var tillbaka från start och gav Bois hopp i några minuter.

Se höjdpunkterna från Bois - Öster i spelaren.

Östers IF besökte Landskrona i superettan under måndagskvällen. De förstnämnda slutade förra året på en femteplats i superettan, med Bois tätt efter sig. För hemmalaget fanns Erik Pärsson, som kämpat med skador och psykisk ohälsa, med från start.

Det märktes direkt att det var två lag som ville mycket och till en början kändes det som att matchen kunde gå åt vilket håll som helst.

I den 24:e minuten fick Östers Marc Rochester slutligen bollen i mål efter ett halvdant ingripande från Landskronas försvarare.

Mot slutet av första halvlek ropade Landskronas Robin Dzabic efter en straff efter att ha blivit fälld, men i stället fick han frispark emot sig i nästa sekvens.

Det var också Dzabic som stod för Landskronas nästa målchans i början av andra halvlek, men skottet gick precis utanför stolpen.

Landskrona hade ett knappt övertag om spelet i första delen av andra halvlek och kvitterade i den 61:a minuten efter ett snyggt nickmål av just Erik Pärsson. Det var forwardens första mål i en seriematch sedan den 11 augusti 2019, då han spelade för Mjällby.

- Jag höll på att tappa det så mycket som jag började skrika mot dem (Bois supportrar). Det var väldigt mycket eufori. Det kändes som att jag var tillbaka till 2016, att göra mål igen och se glädjen, säger Pärsson till HD efter matchen.

Några minuter senare hade Öster chansen att återta ledningen när Vladimir Rodic kom fri med målvakten Amr Kaddoura, som stod för en otrolig reflexräddning.

Efter det kom Öster tillbaka in i matchen och stod för målchans efter målchans. I den 78:e minuten gav inhopparen Isak Magnusson återigen bortalaget ledningen. På stopptid kunde sedan ännu en inhoppare - Dzenis Kozica - sätta dit bollen och därmed fastställa sluresultatet till 1-3 på Landskrona IP.

Landskrona Bois: Kaddoura - Tkacz, Rapp, Andersson, Linnér - Ottosson, Heier, Egnell, Olsson - Pärsson, Dzabic

Östers IF: Nilsson - Berg, Stenberg,  Silverholt, Varmanen - Hauksson, Rochester, Bonnah, Kusu - Rodic, Westermark