TV: Östersund hakar på J Södra - överlägsna i superettan

Östersund hänger på Jönköpings Södra i toppen av superettan — och seglar tillsammans med serieledaren ifrån de jagande lagen i kampen om de allsvenska platserna.

Brwa Nouri ordnade tre poäng mot Degerfors i slutminuterna, 3—2.

"Solklar etta".

Omdömet kommer från Degerfors tränare Patrik Werner som är övertygad om att Östersund kommer att vinna superettan i fotboll.

I och med de tre poängen på onsdagen slår tabelltvåan från Jämtland följe med J-Södra och är nu åtta poäng före trean Varberg.
Brwa Nouri tog ned bollen på bröstet och sköt 3—2 förbi Degerfors målvakt August Strömberg i den 89:e minuten.

- En riktigt, riktigt bra match. Spelarnas attityd och förmåga att fajtas var fantastisk, sade Östersunds tränare Graham Potter på presskonferensen som sändes på Östersunds-Postens webbplats.

Succé till ingen nytta
I Degerfors gjorde 19-årige Ludvig Fritzson succé när han för första gången fick spela från start. Han gav gästerna ledningen i den tolfte minuten och kvitterade till 2—2 efter en timme.

- Första från start och två mål. Jag måste vara jättenöjd men nu är det bara skit, sade Fritzson till TV4 Sport.

Werner var upprörd över att ett Degerfors-mål — som skulle ha betytt 2—0 — vinkades bort för offside.

- Vi har fått höra att det var regelrätt. Då är det klart att man blir förbannad. Vi hade behövt det mot seriens bästa lag, sade han på presskonferensen.

Jamie Hopcutt kvitterade till 1—1 efter slarv av Degerfors-backen Patrik Anttonen och Hosam Aiesh språngnickade in 2—1 på Nouris inlägg — allt inom loppet av tre minuter i slutet av första halvlek.

Varberg tappade
Tabelltrean Varberg tappade närkontakten uppåt. Laget hämtade visserligen upp 0—2 till 2—2 borta mot AFC United men åkte tomhänt från Stockholm efter Flip Rogics segermål, 3—2, för hemmalaget på Skytteholms IP.

Nästjumbon Ängelholm tog tre viktiga poäng mot bottenkollegan Utsikten tack vare Fredrik Karlssons mål i slutet av första halvlek, 1—0.

Publicerad 2015-06-03 kl 21:56

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.