TV: Räddade Giffarna - tack vare "turmål" med axeln

Sundsvall hamnade i underläge två gånger om mot Ängelholm, men lyckades göra 2-2 med tio minuter kvar av matchen.

Gif Sundsvall gick upp i serieledning på 44 poäng via 2—2 mot Ängelholm i superettan-fotbollen. Men det med en match mer spelad och såväl Örebro, 43 poäng, som Falkenberg, 42, kan gå förbi när de spelar nästa match.

Och det var inte givet att Sundsvall skulle få ens en poäng. Ett defensivt Ängelholm kontrade och ledde med både 1—0 och 2—1.

- Vi möter ett lag som parkerat bussen i dag, sade Roger Franzén, tränare Sundsvall, till TV4.

Men det var alltså en lyckad taktik.

- Hade vi gått upp högt här så hade de rullat ut oss, sade Ängelholms Robin Nilsson.

Simon Helg kvitterade i 82:a minuten efter att turligt ha tagit emot bollen med axeln innan han slog in den i mål.  Därmed lyckades Giffarna trots alltfå med sig ett oavgjort resultat.

- Vi spelar så pass bra så vi skulle kunna vinna, sade Helg.

Ibrahim Koroma gjorde två mål för Varberg men blev inte matchvinnare. Degerfors kvitterade till 2—2 i den sista minuten, genom Ferhad Ayaz.

Även Jönköpings Södra och Östersund spelade oavgjort, 1—1.

Sundsvall: Berglund – Larsson, Danielsson, Ålander, Olsson – Chennoufi, Walker, Maripuu, Sliper – Pa Dibba, Eklund.

Ängelholm: Pyzdrowski – Dahlgren, Björkman, Warshaw, Stenström – Asanovski, Nilsson, Augustsson, Andersen – Westerblad, El Kabir.

Publicerad 2013-08-28 kl 21:37