TV: Trelleborg upp på kvalplats efter kross - men skyttekungen skadad

Trelleborg är uppe på kvalplats i superettan.
Det efter en 5-1-kross hemma mot Norrby efter dubbla mål av Erik Andersson och Dino Islamovic.
- Nu njuter vi i kväll och sedan kör vi på, säger Islamovic till C More.

Trelleborg fortsätter att gå starkt i superettan. Under tisdagskvällen blev det seger med klara 5-1 hemma mot Norrby och laget är nu uppe på kvalplats.

Trelleborg tog ledningen i den 25:e minuten när Zoran Jovanovic fina passning nådde MFF-lånet Erik Andersson som säkert satte dit bollen med bredsidan. Svaret kom omgående från gästerna. Bara två minuter senare satte Norrbys lagkapten Marcus Översjö kvitteringen.

Trelleborg återtog ledningen i början på den andra halvleken, återigen var det Erik Andersson som blev målskytt. Med en lågt slagen frispark överlistade han målvakten Mergim Krasniqi.

Dino Islamovic fyllde sedan på i den 58:e minuten när han retfullt styrde in en studsande boll till 3-1. I den 72:a minuten blev det 4-1 för hemmalaget när Zoran Jovanovic uppfattade att målvakten var långt ute och mycket snyggt chippade in bollen.

Dino Islamovic fastställde slutresultatet 5-1 på straff tio minuter från slutet med sitt andra mål i matchen.

- Jag har haft mina lägen och jag har vetat om att så länge jag har mina lägen så kommer jag att göra mål och i dag satt dem, säger Islamovic, som dubblade sin målskörd för säsongen, till C More.

- Nu njuter vi i kväll och sedan kör vi på.

Trelleborg blev helt klart omgångens vinnare när samtliga de närmsta konkurrenterna om kvalplatsen tappade poäng. En smolk i bägaren för TFF var att skyttekungen Salif Camara Jönsson tvingades utgå skadad efter en kvarts spel. Det är oklart hur läget med anfallaren är.