TV: Tungt poängtapp för Brage - lagkamrater rök ihop efter slutsignalen

IK Brage tappade poäng i toppstriden på bortaplan mot Norrby IF.
Matchen slutade 2-2 - och därefter rök lagkamraterna André Reinholdsson och Niklas Söderberg ihop.
- Vi sköter detta internt, så jag tänker inte kommentera situationen, säger Reinholdsson till Borlänge Tidning.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

IK Brage har gått som tåget under vår och sommar i superettan. Inför tisdagens bortamöte med Norrby IF lågt Borlängeklubben på delad andraplats i superettan tillsammans med Brommapojkarna.

Men mot Norrby fick Brage kämpa för poängen. Redan i den 17:e minuten var Nicklas Savolainen framme och hög, när han sköt in 1-0 från nära håll i efterspelet på ett långt inkast.

Med fem minuter kvar till halvtid kvitterade Brage när Niklas Söderberg skruvade in en frispark från straffområdeskanten. Men det skulle inte stå sig länge till.

Direkt i den andra halvleken snodde Max Andersson åt sig en boll, drev fram mot Brages mål och placerade snyggt in 2-1 till hemmalaget.

Men Brage skulle komma ifrån Borås Arena med poäng för i den 83:e minuten var Joakim Persson framme på ett inlägg från Jonathan Tamimi, och sköt in slutresultatet 2-2 från nära håll.

Efter matchen utspelade sig sedan märkliga scener. När domaren blåste slutsginalen rök Brage-spelarna André Reinholdsson och Niklas Söderberg ihop, och spelare från båda lagen fick gå emellan för att sära på dem. Ledande där var Brage-kaptenen Alexander Zetterström som uppmanade sina lagkamrater att lösa problemet i omklädningsrummet.

- Ta det där inne, inte här, kan Zetterström höras skrika i Discovery+ sändning.

Reinholdsson ville inte diskutera situationen i media efter matchen.

- Vi sköter detta internt, så jag tänker inte kommentera situationen, säger Reinholdsson till Borlänge Tidning och tränare Klebér Sarenpää spelade ner situationen:

- Det var bara en ordväxling. Detta kommer att skötas mellan spelarna. Inget mer än det.

Brage går i och med sin poäng från krysset upp på ensam andraplats i superettan, en poäng före trean BP. För Norrbys del innebär det att man avancerar en poäng upp från kampen om nedflyttningskvalet.

Startelvor

Norrby: Cajtoft - Brannefalk, Lundgren, Salo, Bergh - Pekalski, Wede - Andersson, Savolainen, Burke - Beqaj.

Brage: Bernardini - Tamimi, Rödin, Zetterström, Redenstrand - Arvidsson, Stensson, Sletsjö, Lundin - Karlberg, Söderberg.

Publicerad 2022-08-10 kl 00:30