TV: VSK vann och säkrade nytt kontrakt - Gais kvar i bottenstriden

Gais riskerar fortsatt nedflyttning till division 1.
Detta efter 4-1-förlust mot VSK som säkrade nytt kontrakt i superettan.

Gais var inför lördagens möte med Västerås SK inblandat i bottenstriden och behövde en seger för att säkra nytt kontrakt i superettan. Så blev det inte och det var heller inte speciellt nära, då VSK strax före halvtid tog ledningen i matchen genom Emil Skogh och sedan hade islossning i andra halvan av drabbningen.

Sean Sabetkar ordnade i den 60:e minuten 2-0 och nio minuter senare såg Skogh till, med sitt andra mål för kvällen, att matchen var mer eller mindre över. Gais hade chanser och tryckte delvis ner motståndaren, men utan att vara effektivt framför mål.

I stället utökade inhopparen Douglas Karlberg till 4-0 och därmed var Karl Bohms reducering på stopptid till liten nytta. Gais har därmed åter kniven mot strupen inför sista omgången mot Trelleborgs FF, där båda lagen kan behöva en seger för att säkra nytt kontrakt. Gais är tolva i tabellen med två poäng ner till Frej på negativ kvalplats, medan Trelleborg är elva i tabellen med samma poäng som Göteborgslaget i superettan.

Västerås SK säkrade, i och med segern, nytt kontrakt i superettan.