Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN
38v

Två svenska U21-matcher polisanmälda för matchfixning

Foto: Bildbyrån

Två matcher i superettans norra U21-serie år 2015 polisanmäldes på grund av misstanke av matchfixning, något som också bekräftas Svenska Fotbollförbundet.
- Vi har en informationspolicy som innebär att vi bekräftar om vi upprättat en polisanmälan avseende en misstänkt match, säger förbundsjuristen Tobias Tibell till Sportbladet.

Fjolårets allsvenska möte mellan IFK Göteborg och AIK på Gamla Ullevi sköts upp efter ett matchfixningsförsök där AIK:s målvakt Kyriakos Stamatopoulos fick erbjudande att påverka resultatet mot ersättning. Nu har det kommit fram att Svenska Fotbollförbundet upprättat polisanmälningar kring två matcher i superettans norra U21-serie år 2015 på grund av misstanke för matchfixning, skriver Sportbladet.

- Vi har en informationspolicy som innebär att vi bekräftar om vi upprättat en polisanmälan avseende en misstänkt match, säger förbundsjuristen Tobias Tibell, säger förbundsjuristen Tobias Tibell till tidningen.

Matcherna som det ska handla om är mötena mellan Frej och Syrianska, som slutade med Frej-seger med 3-2, och Syrianskas match mot Degerfors, som Degerfors vann med 5-1.

Det är första gången matcher på ungdomsnivå polisanmäls för matchfixning. Åklagarmyndigheten valde dock att inte starta en förundersökning kring någon av de två matcherna. Kring en av matcherna begärde SvFF omprövning av åklagarmyndighetens beslut, men fick avslag.

- Enligt SvFF:s bedömning var bevisningen tillräcklig för att gå vidare och inleda en förundersökning. Dels hade vi en uppgiftslämnare som lämnat information kring den matchen i kombination med avvikelser på spelmarknaden, säger Tibell till Sportbladet.

Publicerad 2018-03-16 kl 17:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons