Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Sana på väg till Öis

Superettan

Tobias Sana är nära att skriva på för Örgryte.
Förhandlingar om ett kontrakt pågår, enligt GP.

3:14
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från Degerfors-Örgryte i spelaren ovan.

Den tidigare IFK Göteborg-spelaren Tobias Sana, 34, har varit klubblös sedan årsskiftet då hans kontrakt med Häcken löpte ut. 

- Jag vill bara säga att jag är tacksam för allt, från mottagandet när jag kom hit och egentligen hela min tid här. Jag uppskattar det verkligen, sa yttern då.

Men sedan dess har det varit tyst kring den allsvenske profilen. Fram tills nu.

Göteborgs-Posten skriver nämligen att Sana är nära att skriva på för Örgryte i superettan. Enligt tidningen besökte 34-åringen Öis-gården under fredagen och parterna ska redan vara i diskussioner om ett kontrakt.

I veckan svarade sportchef Pontus Farnerud på uppgifter kring en eventuell Öis-flytt för Sana:

Annons

- Vi vet om Sanas situation, absolut. Men vi måste se hur det ser ut hos oss och bedöma om det är aktuellt utifrån hans egenskaper och vad han eventuellt skulle tillföra till Öis. Att det är en bra fotbollsspelare råder det ingen tvekan om, sa Farnerud till GP. 

- Tobias Sana är en oerhört duktig fotbollsspelare och en fin personlighet och karaktär som lyfter en grupp och som alltid hjälper gruppen att prestera. Det inte finns någon prestige i hans roll eller situation, han vill alltid det bästa för laget. Så var det både i Blåvitt och i Häcken, där han har bidragit både på och utanför plan, inte minst till att hjälpa många yngre spelare. Jag vet exakt vad Tobias Sana står för och det är en fördel.

Skulle övergången gå i lås blir Öis den tredje elitföreningen i Göteborgsområdet som Sana spelar för. Utöver nämnda klubbar har han även representerat Qviding, Malmö FF, Ajax och Århus i karriären. 

Annons

Blåvitt och Örgryte är rivaler. 

Publicerad 2024-02-23 kl 19:26

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto