Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Utsikten får lämna sin arena - godkänns inte: "Farlig"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Utsiktens BK får inte spela på sin hemmaarena framöver. Svenska Fotbollförbundet godkänner inte spel på Ruddalens IP.
- Planen är farlig för spelaren, säger Gerhard Sager i tävlingskommittén till GP.

Utiktens BK:s hemmaarena Ruddalens IP har ett slitet konstgräs. Klubben har spelat med dispens, men nu förlängs den inte. Efter den 31 juli måste superettan-laget spela sina hemmamatcher på någon annan arena.

- Utsikten får inte fortsatt dispens på Ruddalen på grund av att planen inte uppfyller ett enda krav. Den är farlig för spelaren och innebär en stor skaderisk, säger Gerhard Sager, ordförande i Svenska Fotbollförbundets tävlingskommitté, till Göteborgs-Posten.

- Det är givetvis tufft för dem. Vad de kan göra är att genomföra något som heter harvning, där man lyfter mattan och fixar till på något sätt. Därefter kan de återkomma med en förnyad ansökan och vi får ompröva saken.

Sager menar att det inte var något enkelt beslut att ta, med tanke på att det drabbar Utsikten hårt, men att tävlingskommittén måste följa de krav som finns.

Utsiktens sportchef Ingemar Lundin har inte fått beskedet från Svenska Fotbollförbundet än och vill därför inte kommentera det särskilt ingående.

- Men det är klart att det känns oerhört tråkigt. Vi kommer agera och överklaga till Förbundsstyrelsen, säger Lundin till GP.

De alternativ som finns för Utsikten nu är att spela på antingen Gamla Ullevi, Bravida Arena eller Valhalla IP.

Utsikten har det tungt just nu. Senast mot Assyriska förlorade man med 7-1. Se höjdpunkterna från den matchen i spelaren ovan.

Publicerad 2015-07-21 kl 13:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons