Utsikten upp två placeringar - trots rött kort

Utsikten fortsätter imponera.
På måndagen besegrade man Norrby med 2-0.

Norrby tog emot Utsiktens BK på Borås Arena på måndagskvällen. Norrby gick in i matchen placerat på en tiondeplats, medan Utsikten låg på femte plats.

Göteborgslaget började bäst och gjorde det svårt för Boråslaget, men det var ändå Norrby som stod för den första bästa målchansen när Gustav Berggren fick till ett jätteskott men som räddades av Utsiktens Brattberg.

I stället skulle göteborgarna ta ledningen tio minuter senare efter att Jesper Brandt samlade upp en retur på en hörna. 1-0 stod sig sedan till paus.

När lagen kom tillbaka ut efter halvtidsvilan blev det dramatiskt när Wilhelm Nilsson fick sin andra varning och tvingade sitt lag spela med en man mindre resten av matchen.

Men det var inget som skulle hindra Utsiktens framfart, för bara två minuter senare, i den 50:e minuten, utäkade de ledningen. Nsima Peter fick tag på en svag pass från Norrby och kunde näta från utanför straffområdet.

Resultatet 0-2 stod sig sedan hela vägen ut trots att matchen egentligen kunnat sluta med fler mål.

Göteborgarnas seger innebär att de flyttas upp hela två placeringar, och placerar sig just nu på en tredjeplats.

Norrby: Cajtoft - Savolainen, Lundgren, Salo - Brannefalk, Osmanagic, Pekalski, Berggren, Bergh - Beqaj, Wede.

Utsikten: Brattberg - Hedenquist, Brandt, Nilsson - Mohideen, Randelovic, Skoglund, Björkqvist, Jonasson Westermark - Peter, Quintero Olsson.