Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Varberg lär behöva dispens för spel hemma 2020: "Finns inte i vår värld att spela någon annanstans"

Superettan 2019-12-13 kl 13:03

Varbergs Bois spelar i allsvenskan 2020.
Då uppfyller just nu inte Påskbergsvallen SvFF:s kravbild.
Men samtidigt råder positiva tongångar i Halland. 
- Det finns inte i vår värld att spela någon annanstans, säger Bois ordförande Lars Karlsson till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Varbergs Bois överraskade i år i superettan och blev uppflyttat till allsvenskan. Däremot uppfyller i dagsläget inte hemmaarenan Påskbergsvallen Svenska Fotbollförbundets krav för en allsvensk arena och behöver byggas om, något Varbergs kommun har meddelat. 

Varbergs kommun, som äger arenan, behöver bland annat rusta upp säkerheten på arenan, men även se till att det byggs en ny sittplatsläkare, då minimigränsen för antalet sittplatser i allsvenskan är på 3000. Ännu jobbar kommunen på en förstudie, som kommer att bli tillgänglig för allmänheten den 17 december, om vad som behöver göras med arenan och som ska ge en uppskattad kostnad för arbetet. 

ANNONS

Lena Språng (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden på Varbergs kommun, uttalade sig i onsdags för Hallands Nyheter om processen och berättade då att ombyggnationen kommer att ske i två etapper - en första etapp med förändringar som ska vara klara till nästa års allsvenska premiär och en andra etapp som påbörjas efter kommande säsongs slut.

Därmed lär Bois, i vilket fall, behöva söka dispens av Svenska Fotbollförbundet för spel på Påskbergsvallen 2020, även om planen är att arenan efter nästa säsongs andra etapp med arbete ska vara godkänd för allsvenskt spel. 

- Först koncentrerar vi oss på de absolut nödvändigaste sakerna att få på plats till allsvenskan startar. Det är vissa säkerhetsåtgärder som behöver göras. Det finns inga möjligheter att göra hela Påskbergsvallen nu på den här tiden som finns fram till seriestart. Vi kommer inte kunna bygga alla de läktare Svenska Fotbollförbundet kräver, men om det finns ett beslut kan man få dispens för det, sa Språng till tidningen. 

ANNONS

Varbergs kommun lade i veckan upp en tidsplan för ombyggnationen. Kultur- och fritidsnämnden ska, precis som kommunstyrelsen, i nästa vecka behandla och godkänna förstudien innan frågan i slutet av januari kan tas upp i kommunfullmäktige. Det är först då ett slutgiltigt beslut kan tas om en ombyggnation av arenan. 

Lars Karlsson, ordförande i Varbergs Bois, är positivt inställd till att föreningen kommer att få spela allsvensk fotboll på Påskbergsvallen 2020. Han har fått indikationer av kommunen om att det kommer att lösa sig. 

- De har gått ut i media och sagt det och de har även sagt det till oss. Så länge inget annat är sagt går vi på det. Kommunen är bra och förstår vad det innebär och därför är vi inte oroliga i det här läget. Vi har uppfattat det som att kommunen ska klara det och det är jag rätt säker på att de gör. Processen har varit helt normal i det här skedet med kommunens sätt att jobba. De jobbar stenhårt med detta, så jag är inte bekymrad eller orolig över att det inte ska bli verklighet. Jag hade varit mer orolig om de hade sagt att det inte går. De är, precis som vi, med i båten och vi hjälps alla åt för att det ska bli bra, men det är kommunen som sköter det, säger Karlsson till Fotbollskanalen. 

ANNONS

Däremot lär fortfarande en dispens från förbundet behövas för nästa säsong. 

- Kommunen har sett att de inte kan klara upp det här till hundra procent och klarar de inte det får vi söka dispens, så det går igenom. Däremot måste det finnas en tidsplan och en finansiell plan, så att man inte bara säger att det är så, utan att vi även gör det längre fram. För att få en dispens måste det vara finansierat och klart, men sedan är det inte säkert att man får dispensen i vilket fall. Även om man söker kan man åka dit ändå, men det tar vi allteftersom, säger Karlsson och utvecklar: 

- Vi vill alla att det här ska gå bra. Det vill förbundet och det vill Bois. Vi kommer ganska långt om alla drar åt samma håll. Det skulle vara värre om det hade varit motsträvigt från kommunen, men så är det inte. De är positiva, men det är svårt även för en kommun med så kort varsel. Det måste man också ha respekt och förståelse för. Samtidigt är det inte första gången eller sista gången det här händer för ett lag som går upp. Förbundet vet hur det här ska hanteras och vår kommun har varit ute på andra arenor och studerat hur det ser ut. De ligger inte på latsidan, de jobbar stenhårt. Processen är i gång och vi är inte bekymrade eller oroliga över att vi ska kunna spela på Påskbergsvallen. 

ANNONS

Varbergs Bois har Falkenbergs FF:s hemmaarena Falcon Alkoholfri Arena som reservarena. Mardrömsscenariot skulle vara att spela allsvensk fotboll där 2020, men i och med att processen är igång har inte Bois sett över förutsättningarna för spel på Falcon Alkoholfri Arena 2020. 

- Nej, det har vi inte. Det är oavsett alltid vår reservarena, men det finns inte i vår värld att vi ska spela någon annanstans. Det är allas ambition, från alla håll och kanter att vi ska spela på Påskbergsvallen. Det finns inte på vår karta överhuvudtaget. 

Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto