Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Varberg-spelare misshandlad i träningsmatch - av motståndartränaren: "Får tre fyra knytnävsslag"

Superettan

Varbergs möte med ryska Neftehimik spårade ur.
För Hallands Nyheter berättar tränaren Joakim Persson och spelaren Erik Zetterberg om motståndartränarens attack mot just Zetterberg.
- Nu håller vi oss borta från ryssarna, säger Persson till tidningen.

Foto: Bildbyrån.

På lördagen spelade Varberg mot det ryska laget Neftehimik, till vardags i den ryska tredjeligan, under lagets träningsläger i Turkiet. Matchen kunde dock aldrig fullföljas – detta på grund av att slag utdelades mot Varbergs Erik Zetterberg, rapporterar Hallands Nyheter.

Tidningen, som beskriver det hela som ett "brutalt slagsmål", skriver hur Zetterberg reagerade efter en ful tackling, vilket i sin tur ledde till kalabalik och att det ryska lagets tränare började slå Zetterberg med knytnävsslag.

- Deras spelare hoppar in med båda fötterna på Erik Zetterberg. Erik reser sig upp och frågar vad han håller på med. Då sätter helvetet igång. Då kommer deras ledare in och man tror att de ska lugna ner spelarna. En börjar slå hejvilt, Zetterberg får tre, fyra knytnävsslag och det pågår i fyra minuter. Det var inget tryggt ställe att vara på, säger tränaren Joakim Persson till tidningen.

ANNONS

Matchen avbröts efter tumultet.

- Nu håller vi oss borta från ryssarna, säger Persson till Hallands Nyheter.

När Fotbollskanalen ringer upp Persson förklarar han att han antog att ledarna sprang in på plan för att försöka lugna sina spelare, men icke.

- Det var som det brukar kunna se ut i träningsmatcher mot den typen av lag. Det var ganska tufft spel där de absolut inte hanterade motgången. Vi är mest glada över att vi kommer hem hela och friska. Jag trodde i 82:a minuten när de hoppar in med en dubbelsula på en av våra killar, då de precis fått en man utvisad, att deras ledare skulle in för att lugna sina spelare, men de började veva på våra spelare i stället och då snackar vi huvudtränare och allting.

Han fortsätter:

- Det var 45 man inblandade. Det var alla spelare, hela deras bänk och alla avbytare som var inne och slogs. Jag sprang bara runt och lugnade ryssar. Det är tråkigt men samtidigt är det en bra upplevelse för våra killar. Fotboll kan vara på allvar på olika sätt. De får en upplevelse av att: ”Så här kan det se ut när du kommer ut”. Du kan få ett lukrativt kontrakt någonstans men då är du i alla fall förberedd på vad som kommer. Vi var lite chockade första halvtimmen över sättet de spelar på. Champions League, när tv är där, då är det ingen fara men på de här längre nivåerna kan det gå våldsamt till.

ANNONS

Erik Zetterberg själv beskriver för HN hur han upplevde situationen:

- Jag känner en fet knuff i ryggen och sen ett slag från deras huvudtränare. Sen får jag ett par till slag i ansiktet.

Han klarade sig dock utan svårare fysiska skador.

- Man kände att det var varmt och ömt när adrenalinet släppte, men det är lugnt. Det var en väldigt konstig situation och något man inte upplevt innan.

På frågan om det fanns någonting i Varberg-spelarnas agerande som kunde triggat de ryska spelarna och/eller bidragit till tumultet säger tränaren Joakim Persson:

- Det var tufft spel – och sedan har du ju taxichaufförer som dömer matcherna som inte kan stävja det från början. Sedan eskalerar det men de tappade huvudet eftersom vi var bättre. De ledde med 2-0, det var ett jättebra fotbollslag, men när vi gjorde 2-1 och var nära att göra 2-2 så sparkade de på allt som rörde sig. Då är det klart att våra spelare inte är dummare än att de sparkar tillbaka, det tolererar dem inte. Det var obehagligt.

ANNONS

Inga slag som delades ut från er?
- Nej, nej. Och det ska de ha cred för allihop. Alla var mer åt andra hållet, att det hade gått för långt. När man trodde att de hade lugnat ner sig kom hela deras ledarstab in och började slåss. Då blev det ännu hetsigare. Vi har nåt blått öga och någon svullen kind, men inte direkt några skador. Vi är ganska nöjda ändå.

Tänker ni polisanmäla det?
- Nej, det är väl meningslöst. Man kommer väl ingenstans med det. Det handlar mer om att ge ett budskap till andra svenska klubbar att om ni är iväg på träningsläger så undvik ryssar.

- Man har ju spelat ett par såna här matcher själv på träningsläger så man vet ju själv ungefär vad det går ut på. Det är halvsopiga proffs från Ryssland som någonstans ska överleva. De bryr sig inte så mycket om de får med sig ett brutet ben eller två. Det var riktigt dåligt alltså.

ANNONS
Publicerad 2019-03-23 kl 17:46

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto