AFC nära cupfiasko - vände 2-0-underläge mot division 1-lag

Svenska cupen (herr)

AFC Eskilstuna var nära cupfiasko - men vände till 3-2.
Detta efter två mål av Dzenis Kozica mot Carlstad United BK.
- Väldigt starkt att vända ett 2-0 underläge, säger Adi Nalic.

AFC Eskilstuna var under onsdagskvällen nära ett fiasko mot division 1-laget Carlstad United BK i svenska cupen. Den allsvenska nykomlingen och cupfinalisten från i våras hamnade i första halvlek i 2-0-underläge, men vände sedan på matchen.

Dzenis Kozica, som i somras kom in på lån från Djurgården, satte reduceringen, medan MFF-lånet Adi Nalic i andra halvlek kvitterade och sedan fick se Kozica avgöra i den 79:e minuten till 3-2-seger och avancemang till nästa års gruppspel.

- Dessa matcher är väldigt svåra att spela. När man möter lag från lägre divisioner, denna matchen är den bästa för dem på hela året och ger allt för att rubba ett allsvenskt lag. Vi hade ett underläge med 2-0, men samtidigt var vi det klart bättre laget hela matchen. Dominerade med bollinnehavet men hade lite svårt att komma till riktigt farliga målchanser till en början, säger Nalic i en kommentar på AFC:s hemsida.

- Desto längre matchen gick desto bättre blev vi och dem kunde inte hänga med längre. Väldigt starkt att vända ett 2-0 underläge, fortsätter han.

Östersunds FK besegrade också under torsdagskvällen IFK Stocksund, till vardags i division 2, med 1-0 efter mål av Charlie Colkett och blev klart för gruppspelet. Samtidigt vann även Varberg med samma siffror mot Lunds BK och får också spela cupgruppspel nästa år.