Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

AIK-fans rasar mot speldag och spelplats för cupkvartsfinalen - SvFF ska ta beslut

Allsvenskan

Öster vill spela kvartsfinalen mot AIK på måndag i Tipshallen. 
Det har fått AIK-fans att rasa, delvis på grund av en matchkrock. 
Nu har AIK skickat in en "partinlaga" till SvFF:s tävlingskommitté. 
- Vi gör det rent krasst för att TK ska kunna fatta bästa möjliga beslut för svensk fotboll, säger AIK:s evenemang- och säkerhetschef Henrik Koch till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

AIK blev i går lottat mot Östers IF i kvartsfinalen i svenska cupen. Till en början var matchen tänkt att spelas i helgen, men Öster lade fram en framställan till SvFF om att få spela matchen på måndag i stället i Tipshallen. Anledningen till att föreningen vill spela matchen på måndag är att Tipshallen på lördag är upptagen för en rugbyturnering och möjligen under först söndag kväll kan vara tillgänglig för matchspel.  

- Jag tror vi skulle kunna spela efter rugbyn på söndag kväll. Men jag vet att vi definitivt skulle kunna spela på fredag kväll för då har vi redan hyrt hallen för den nu inställda träningsmatchen mot Trelleborgs FF, sa Östers verksamhetschef Peter Wibrån i går till Smålandsposten innan beskedet kom om speldag på måndagen.  

ANNONS

Öster sökte därför, precis som till gruppspelsmötet med Malmö FF, dispens av Svenska Fotbollförbundet för att få spela i Tipshallen, som inte är godkänd för seriespel på elitnivå, vilket SvFF:s tävlingskommitté förväntas besluta om i dag.

Anledningen till att Öster både sökte dispens för att spela i hallen mot MFF och nu mot AIK är för att föreningen vill spara på gräset på sin ordinarie hemmaarena Myresjöhus Arena - där ett hybridgräs ligger.

Beskedet om att Öster söker dispens för spel i Tipshallen och måndag som speldag väckte däremot starka känslor bland AIK-supportrar. Efter att AIK sent i går kommunicerade nyheten rasade flera supportrar och kallade beskedet bland annat för "skandal", samtidigt som många ville att föreningen skulle överklaga det.  

På måndag spelar nämligen AIK:s ishockeylag match i den hockeyallsvenska finalen, vilket gör att det skulle bli en krock mellan matcherna. Samtidigt är flera supportrar besvikna över att det möjligen blir svårare att ta sig till matchen under en måndag i stället för en helgdag, men även över att matchen kan spelas inomhus i stället för på Östers hybridgräsplan på Myresjöhus Arena. Det skulle innebära att färre supportrar har möjlighet att följa matchen på plats. 

ANNONS

AIK meddelade därefter i dag, via sin hemsida, att föreningen har skickat in "en partinlaga gällande matchdag och spelplats för kvartsfinalen till Svenska Fotbollförbundets tävlingskommitté". Anledningen till detta är att AIK vill "ge TK information för att de ska kunna fatta bästa möjliga beslut för svensk fotboll gällande den aktuella kvartsfinalen".

När Fotbollskanalen, strax innan publiceringen på hemsidan, var i kontakt med AIK:s evenemang- och säkerhetschef Henrik Koch, så ville han inte kommentera om AIK vill byta speldag eller om AIK inte vill spela matchen i Tipshallen. 

- Vi gör det rent krasst för att TK (tävlingskommittén) ska kunna fatta bästa möjliga beslut för svensk fotboll, både sportsligt och för ett publikmässigt arrangemang, säger Koch. 

Tobias Larsson, som är AIK-anställd, delade därefter AIK:s Twitter-inlägg om partinlagan till tävlingskommittén och skrev så här:

ANNONS

"Vi gör vad vi kan. Vi får se om det ger något". 

Pierre Blomqvist, tävlingskonsulent på SvFF, berättade tidigare i dag att förbundet håller på att samla in information innan tävlingskommittén kan sammanträda. Vid tidpunkten för samtalet hade inte AIK skickat in partinlagan till förbundet. 

- Vi väntar fortfarande på vissa handlingar, så vi har inte sammankallat tävlingskommittén till någon viss tid, säger han till Fotbollskanalen. 

- Vi fick information om att Öster helst ville spela på måndagen, då Tipshallen ska vara upptagen hela helgen, men så är det alltid med matcher att det är flera olika parter som ska komma överens och är man överens kan det bli en matchändring på en match. Det händer titt som tätt i allsvenskan och i andra tävlingar vi haft. Först och främst kommer tävlingskommittén att behandla det här (om Öster får dispens att spela cupkvartsfinalen i Tipshallen), fortsätter han. 

ANNONS

I dagsläget står det på förbundets hemsida att matchen spelas klockan 19.00 på måndag, men ännu är alltså spelplatsen oklar. 

Publicerad 2019-03-05 kl 12:46

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto