AIK tappade ledningen med sju minuter kvar – kryssade i cupderbyt

Svenska Cupen(Dam)

AIK tappade ledningen sent mot Djurgården och cupspelet är över.
Samtidigt vann Hammarby vilket innebär att de går vidare till semifinal i svenska cupen.

2:48

Avbryt
Försök igen

På söndagen klockan 15:00 skulle det avgöras vilket lag som skulle gå vidare från svenska cupens tredje grupp. Det levde fortfarande för Hammarby, Kif Örebro och AIK, men de förstnämnde satt helt klart i förarsätet.

Om Hammarby besegrade Kif Örebro så var det slutspelat för resterande lag. Skulle Hammarby däremot kryssa eller förlora så kunde det gå vägen för både AIK och Kif Örebro, men då krävdes seger.

Djurgården var redan utslaget sedan tidigare.

Det började tufft för AIK på Grimsta. Med kvarten spelad gjorde Olivia Ländin Sjöblom 1-0. Efter en frispark hittade Matilda Plan Ländin Sjöblom i straffområdet och på huvudet kunde hon sätta dit 1-0.

Men ledingen stod sig bara i tre minuter innan Moa Sjöström fick in kvitteringen. Det var stökigt i straffområdet och Djurgården lyckades inte få undan bollen.

Ställningen var 1-1 i halvtid. Samtidigt hade Hammarby vänt matchen på Kanalplan. Från underläge med 1-0 till ett 2-1-övertag.

I haltid kunde man konstatera att det var ett fysiskt derby där det smällde ordentligt i duellerna. Stinalisa Johansson hade utgått med en fotskada.

I den andra halvleken tog det inte lång tid innan AIK tog ledningen. Klockan hade tagit sig till 50 minuter när Patricia Ficherova befann sig på rätt plats och kunde slå in 2-1.

Det såg länge ut som att AIK skulle åka från Grimsta med en seger. Men med sju minuter kvar av ordinarie tid satte Matilda Plan stopp för det. På en hörna tryckte hon dit 2-2.

Hammarby slog Kif Örebro med 5-2, vilket innebär att de går vidare till semifinal.

Djurgården: Björklund - Hedman, Plan, Lilja, Yekka - Hvarfner, Åsland - Almqvist, Koyama, Johansson, Ländin Sjöblom.

AIK: Iddrisu Backmark - Hagström, Nordin, Fischerova, Schampi - Sjöström, Rojas Flores, Saving, Olsson - Grabus, Famili.