Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVENSKA CUPEN

Ängelholm spelar hemmamatch i Malmö - mot MFF: ”Bara glädje”

Foto: SCANPIX

Ängelholms IP var aldrig ett alternativ vid den här tidpunkten på året. Som reservarena till hemmamatchen i cupen tog Ängelholms FF istället Malmö IP som alternativ, trots att de visste att de skulle möta Malmö FF.

Ängelholms FF har officiellt hemmamatch i cupen mot Malmö FF på söndag. Arenasituationen i Ängelholm har dock gjort att matchen har flyttats. Matchen spelas istället på Malmö IP, där Malmö FF nu tränar och spelar övriga cupmatcher. Ängelholms FF får därmed spela hemmamatch i Malmö mot Malmö FF, något som huvudtränaren och den tidigare MFF-spelaren Christian Järdler inte definierar som ett problem.

- Det ser jag bara som inspirerande att spela en sådan match där nere. Vi är ett lag som ifjol slutade i botten av Superettan, och vi möter ett lag från Champions League. Det är bara glädje att mäta sig med dem.

- Ibland spelar de kanske cupen med en startelva med ett halvt A-lag och hälften reserver, men nu är det verkligen ett MFF som vill vinna den här matchen.

Ängelholms FF har under försäsongen redan mött tre Allsvenska lag, och i cupmatchen borta mot GIF Sundsvall slutade med förlust 1-0, även om Järdler ansåg att resultatet hade kunnat sluta till deras fördel. Mot MFF blir det dock än svårare.

- Vi är medvetna om att vi kommer att ha bollen mindre, precis som alla mindre lag som möter MFF. Vi får försöka att ha ett kontringsspel. Vapnet blir att lyckas ställa om.

- Vi måste också klara av det centralt. Det blir hårt arbete för de centrala mittfältarna, med att stänga ytor och vinna andrabollar.

Järdler säger också att han har förstått det som att alla papper nu är klara för att använda Astrit Seljmani. 18-åringen Seljmani kommer från Malmöklubben BK Olympic, och kan göra debut mot Malmö FF, klubben som han har spelat ungdomsfotboll för. Att få in amerikanen Ryan Finley jobbas det dock fortfarande med.

Publicerad 2016-02-26 kl 15:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons