Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Blåvitt anmält till disciplinnämnden - kan straffas med "delvis stängda läktarsektioner"

Allsvenskan

IFK Göteborg-fans avfyrade raketer i det avbrutna Göteborgsderbyt. 
Nu meddelar SvFF att Blåvitt är anmält till disciplinnämnden. 
Föreningen kan straffas med "delvis stängda läktarsektioner".
- För allvarliga ordningsstörningarna är spel med delvis stängda läktare ett alternativ, säger SvFF:s riksombud Henrik Engvall. 

0:33
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se när derbyt avbröts i spelaren ovan.

Det var i förra veckan som Göteborgsderbyt mellan IFK Göteborg och Gais avbröts sedan Blåvitt-fans avfyrade raketer in mot planen. Gais-målvakten Marko Johansson blev hörselskadad som en följd av detta och efter många om och men tilldömdes Gais segern med 3-0 efter beslut av Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd. 

Nu meddelar SvFF att Blåvitt i dag blev anmält till disciplinnämnden för ordningsstörningarna i matchen och att föreningen nu kan straffas för detta. 

- Det handlar om ett mycket stort antal pyrotekniska pjäser som har medfört kraftig rök och tvingat spelarna att lämna planen samt orsakat skador. IFK Göteborg är ansvarigt för uppförandet hos sina supportar och för ordningen på arenan. Det är därför IFK nu anmäls till disciplinnämnden, säger SvFF:s riksombud Henrik Engvall i en kommentar på förbundets hemsida och fortsätter:

ANNONS

- Som arrangör ansvarar IFK även för avsyning av arenan innan match och visitation. När det har kunnat tas in en så stor mängd pyrotekniska pjäser på arenan är det uppenbart att det har brustit i detta ansvar.

SvFF meddelar vidare att riksombudet i första hand yrkar på att "IFK Göteborg ska åläggas att spela en av föreningens hemmamatcher med delvis stängda läktarsektioner och i andra hand på ett bötesstraff".

- För allvarliga ordningsstörningarna är spel med delvis stängda läktare ett alternativ. Men om disciplinnämnden inte tycker att det går eller når upp till den nivån anser jag att man ska döma ut ett bötesstraff, säger Engvall.

Blåvitts klubbdirektör Max Markusson vill ännu inte kommentera anmälan. 

"Jag har ställt ett antal följdfrågor till RO. Innan dessa har besvarats väljer vi att inte kommentera", skriver han i ett sms till Fotbollskanalen. 

ANNONS

Den anmälan som SvFF meddelade i dag har ingen koppling till att Gais tilldömdes segern i matchen med 3-0. Det här är i stället en ny anmälan från riksombudet som går under "bestraffningsanmälan" och enbart riktas mot IFK Göteborg. 

Publicerad 2019-03-08 kl 15:34

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto