BP:s kross på Grimsta – slog ut IK Uppsala ur svenska cupen

Svenska Cupen(Dam)

Elitettanlaget IK Uppsala hade inte en chans mot BP i svenska cupen.
På söndagen vann BP med 5-1.
Såklart är det lite tråkigt att man inte får in fler mål, säger BP:s Tuva Ölsvestad till Aftonbladet.

Det var inte mycket som gick IK Uppsalas väg i den andra omgången av svenska cupen där BP på Grimsta var vad som väntade.

IK Uppsala åkte på storförlust även i den första omgången av svenska cupen. Då förlorade man med 5-0 mot Piteå. Men även BP hade en förlust i bagaget. I den första omgången blev det en 2-1-förlust mot Umeå IK.

I den första halvleken av matchen mellan BP och IK Uppsala var Vera Blom först att spräcka målnollan. 1-0 kom efter nio minuter där Blom var framme och slog in en retur.

Sedan gick det fort för hemmalaget. Fyra minuter senare gjorde Ellen Toivo 2-0 efter en blixtsnabb omställning. Men innan halvleken var slut hann Sara Olai göra 3-0 och nyförvärvet Tuva Ölvestad 4-0 efter en passning från Vera Blom.

I matchminut 34 fick IK Uppsala chans att reducera på straff efter en hands i BP:s straffområde. Elin Flakberg klev fram till straffpunkten men Anna Koivunen gick åt rätt håll och räddade bollen.

Andra halvlek startade desto bättre för gästerna. Efter sex minuter var det reducerat, genom självmål, men några fler mål lyckades inte Uppsalalaget få in.

I stället blev Sara Olai tvåmålsskytt när hon utökade ledningen till 5-1, vilket blev matchens slutresultat.

- Vi vinner mycket boll på deras planhalva. Så jag tar med mig ett högt försvarsspel från den här matchen, säger IK Uppsalas Julia Ragnarsson när hon beskriver den andra halvleken i Aftonbladets sändning.

Söndagens målkalas innebär att BP går om Umeå och placerar sig på en andraplats i tabellen. IK Uppsala är nu utslaget ur svenska cupen.

- Skönt med vinst speciellt efter förra veckan. Såklart är det lite tråkigt att man inte får in fler mål. Det känns tråkigt, men skönt med tre poäng, säger Tuva Ölvestad till Aftonbladet.

Piteå behåller förstaplatsen som enda lag som plockat sex poäng i grupp fyra.

I nästa omgång ställs BP mot Piteå IF medan Umeå väntar för IK Uppsala.

- Vi möter ett tufft motstånd. Men det blir en kul utmaning. Spelar vi som vi gjorde i dag så har vi chans att ta den där vinsten, säger Ölvestad till Aftonbladet.

BP: Anna Koivunen, Julia Olsson, Wilma Wärulf, Fanny Hjelm Rönnlund, Sara Olai, Alice Ahlberg, Ellen Toivio, Tuva Ölvestad, Elsa Karlsson, Ellinor Johansson, Vera Blom.

IK Uppsala: Matilda Nurmi, Clara Flenhagen, Maja Wangerheim, Tekla Höckert, Josefin Baudou, Olivia Mattsson, Elin Flakberg, Angelina Klingberg, Älvali Lindström,  Julia Ragnarsson, Ellen Andersson.

Publicerad 2024-03-17 kl 15:05