Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Division 3-nykomlingen ska möta MFF i cupen: "Tänk att en liten bonnahåla i Dalsland får möta Malmö FF"

Svenska Cupen

Malmö FF har lottats mot division 3-nykomlingen Brålanda i den andra omgången av svenska cupen.
- Vi skämtade om att det kunde bli IFK Göteborg eller Malmö FF, säger Brålandas huvudtränare Robin Johansson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Tidigare i veckan lottades matcherna inför svenska cupens andra omgång. Då ställs svenska mästaren Malmö mot Brålanda, som är nykomling i division 3.

I den första omgången av cupen slog Brålanda ut storebror Vänersborg, som huserar i division 1. Matchen slutade 6-2 och inför den andra omgången visste man att något av storlagen kunde vänta.

- När vi satt och tittade på lagen vi kunde få pratade vi om att det är lika bra att riva av plåstret direkt. Vi skämtade om att det kunde bli IFK Göteborg eller Malmö FF, säger Brålandas huvudtränare Robin Johansson till Fotbollskanalen.

För två år sedan spelade Brålanda i division 5 - och i år är första gången någonsin som laget är i trean. Att Brålanda dessutom gått vidare i svenska cupen gör att säsongen kommer gå till klubbens historia.

ANNONS

- Det har gått väldigt fort. Klubben har funnits sedan 1909 och det är första gången vi är så här högt upp, säger Robin Johansson.

Johansson berättar att Brålanda är ett hyfsat nykomponerat lag, med en stomme av erfarna spelare som har meriter högre upp i seriesystemet, som division 2.

Ett bra kollektiv och viljan att rulla bollen kan vara två av anledningarna till att Brålanda fått det att fungera, menar Johansson. Men mot Malmö FF kan man komma att tänka annorlunda.

- Vi får vara lite realistiska och ligga defensivt. De kommer få lov att ha mer boll, men vi vill inte bara jaga. Det blir att gå tillbaka till grunderna, ingenting avancerat. Jag tror det kommer handla om vad vi lyckas med för utdelning på de chanserna vi får, säger huvudtränaren.

Matchen kommer att livesändas på C More. För Malmö FF är publik och tv-sända matcher vardag. Men trots en oerfaren trupp i elitsammanhang, tycks Brålanda se fram emot den proffsiga inramningen.

ANNONS

- Vi är riktigt sugna och taggade på det här, oavsett vilket lag Malmö ställer upp med. Säg att de har med sig (Ola) Toivonen och gänget, det blir en häftig upplevelse.

En regel i svenska cupen är att laget som spelar i den lägsta divisionen ska vara hemmalag. I den första omgången, mot Vänersborg, var uppslutningen stor och inför matchen mot MFF förväntar man sig en ännu större publikfest.

Rent praktiskt, har ni kapacitet att ta emot en stor publik?
- Jag funderar på hur det ska gå. Just nu har vi inte kapaciteten. Vi kan spela i Vänersborg, men vi vill ju spela hemma. Klubben kommer kämpa sig gul och blå för att få hem matchen.

Publiksnittet på Malmös hemmamatcher ligger på 19 043. I Brålanda bor det omkring 3000 personer. Att den här lottningen, med allt vad den innebär, är en både stor och mäktig händelse för Brålanda är inte särskilt svårt att begripa.

ANNONS

- Snacket går ju på byn. Charmen ligger i att det är David mot Goliat. Tänk att en liten "bonnahåla" i Dalsland får möta Malmö FF ända från Skåne, avslutar Robin Johansson.

Publicerad 2022-07-14 kl 20:22

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto