Djurgården med överkörning i svenska cupen-premiären - nyförvärv målskytt i tävlingsdebuten

Svenska cupen (herr)

Djurgården stod för en rejäl överkörning av Uppsala IK i damernas svenska cupen-premiär.
Stockholmskorna vann med 4-0 - när nyförvärvet Hayley Dowd gjorde mål i tävlingsdebuten.

När damernas svenska cupen-gruppspel drog igång under lördagen gästade Uppsala, som blev nedflyttat från damallsvenskan i fjol, Djurgården på Stadshagens IP i Stockholm. Lagen möttes så sent som förra lördagen på Uppsala IP, i en träningsmatch som slutade 6-1 till Djurgården - och lördagens cupmatch blev snarlik till förra helgens resultat.

Efter bara tio minuter på matchklockan slog Djurgårdens nyförvärv från Morön till, amerikanskan Hayley Down, och gjorde 1-0 till hemmalaget.

Därefter dröjde det inte länge innan hemmalaget hade utökat. I den 25 minuten slog Dowds anfallskollega, Hanna Ekengren, till och utökade till 2-0. Ett resultat som sedan stod sig in i halvtid.

Men det skulle bli fler Djurgårds-mål. I den 70:e minuten gjorde Djurgårdens kapten för dagen, Rachel Bloznalis 3-0 - innan sydafrikanska landslagsanfallaren Linda Motlhalo fastställde slutresultatet till 4-0 i den 88:e minuten.

Djurgården gick i och med segern upp i delad gruppledning med Umeå IK, som besegrade Morön med 4-0 på bortaplan parallellt med Djurgårdens match mot Uppsala under lördagen.

Härnäst väntar Morön för Djurgården, den 21 mars, innan man spelar sista gruppspelsmatchen mot Umeå lördagen den 27 mars.

Publicerad 2021-03-13 kl 19:59