Djurgården utslaget – efter tappade ledningen

Djurgården kommer inte gå vidare i svenska cupen.

2:52

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Kif Örebro-Djurgården i spelaren ovan.

Djurgården började cupgruppspelet starkt med att knipa en pinne av regerande svenska mästarna Hammarby i första omgången.

Blåränderna inledde också bra borta mot Kif Örebro där forwarden Olivia Ländin Sjöblom stötte in 1-0 efter 24 minuter.

Målet efter en lurig hörna som studsat ut i straffområdet efter att ha tagit i ribban.

Men precis innan paus kvitterade hemmalaget genom Molly Johansson, även det målet efter en hörna med mycket folk framför mål som skymde målvakten.

Och med 20 minuter kvar att spela fullbordade Örebro sin vändning när Johansson elegant frispelade Nora Haenes Håheim som bara kunde stöta in 2-1.

Det blev också matchens sista, nu väntar gruppfinal mellan Hammarby och Örebro nästa helg.

Djurgården möter AIK men kommer inte gå vidare från gruppspelet oavsett hur den matchen slutar.

– Vi tappar mycket boll där vi inte borde göra det och jag tycker vi underpresterar rejält, säger Djurgårdens Stinalisa Johansson i Sportbladets sändning.

Parallellt vann Hammarby mot AIK med 4-0. Häcken slog Lidköping med siffror som till slut skrevs till 7-1 efter fem mål från Hisingslaget den sista kvarten.

Publicerad 2024-03-16 kl 17:17