POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVENSKA CUPEN
4d

Eidevall rasar mot upplägget i svenska cupen: ”För mig kan de lägga ner systemet”

Foto: Bildbyrån

FC Rosengård möter lag från division 1 och division 4 i svenska cupen.
Det får tränaren Jonas Eidevall att rasa.
- För mig kan de lägga ner systemet med regionindelning, säger han till Kvällsposten.

FC Rosengård spelade sin näst sista träningsmatch inför gruppspelet i svenska cupen under onsdagen med en match mot Malmö FF:s P15. Matchen slutade med en 3-0-förlust men Jonas Eidevall menar att matchen var nyttig för Rosengård såväl offensivt som defensivt.

- Tempot i matchen blev mycket högre än vanligt, och vi behövde tillbringa väldigt mycket mer tid utan boll än vad vi är vana vid. Det var viktigt att spela den typen av matcher för att förbereda oss för en säsong med Champions League-spel och där matchbilderna kan bli något liknande, säger tränaren till Kvällsposten.

På söndag spelar Rosengård mot Vittsjö i den sista träningsmatchen inför cupenspelet. Med i Rosengårds grupp är ett annat damallsvenskt lag i form av Kristianstad, samt division 1-laget Halmia (som ersatte Kungsbacka som drog sig ur cupspelet) och LB07, som dragit ut sitt lag ur elitettan och med största sannolikhet kommer spela i division 4 den här säsongen.

Eidevall är kritisk mot balansen i grupperna, då andra grupper består av fyra damallsvenska lag.

- Vi vill spela så mycket tävlingsmatcher som möjligt, och alla tycker det är ”wow” att spela i cupen. Men nu möter vi två lag som spelar i division 1 eller lägre, inget ont mot dem men det är ändå två nivåer under. För min del är det märkligt när en annan grupp samtidigt innehåller Linköping, Göteborg, Växjö och Vittsjö, säger han.

Svenska cupens gruppspel spelas i fyra grupper om fyra, där de åtta sydligaste lagen spelar i två grupper och de åtta nordligaste lagen spelar i de två andra. Eidevall menar att ha hellre hade haft en grupp med tre allsvenska lag och säger att det är ”obegripligt” att två grupper ska vara så ojämna. Han menar att slutspelet borde vara rikstäckande om den ska kallas svenska cupen.

- För mig kan de lägga ner systemet med regionindelning och i stället seeda lagen rakt av utifrån tabellen. Om man tillhör Norrland eller Skåne ska inte påverka möjligheterna att vinna en titel.

Publicerad 2020-02-12 kl 23:19
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå