Fjolårsfinalisten utslagen - Helsingborg vidare

Örebro spelade Svenska cupen-final förra året.
Nu är laget redan utslaget efter gruppspelet.

Under förra årets Svenska cupen firade närkingarna stora triumfer - då de tog sig hela vägen fram till final. Där blev det tung förlust mot IFK Göteborg.

I år ville det inte falla lika väl ut. Örebro behövde vinna sin sista gruppspels-match mot Helsingborg för att ta sig vidare till Svenska cupens kvartsfinal.

Det misslyckades de med efter att ha spelat 1-1 mot Helsingborg borta. Vilket betyder att skåne-laget tar sig till slutspel i stället.

Det började lovande för Örebro efter att Alhassan Kamara slagit in ledningsmålet tidigt efter tolv minuter. Det skulle till deras förtret dock komma en snabb replik från HIF. Nyförvärvet Linus Hallenius kunde fyra minuter senare kvittera matchen.

Resultatet stod sig matchen ut - och det blir ingen mer inget mer cupäventyr för fjolårs-finalisten Örebro.