Fjolårsmästaren vann cuppremiären - Nilla Fischer blev utvisad

Svenska cupen (herr)

Kopparbergs/Göteborgs FC startade svenska cupen på bästa sätt.
Den regerande mästaren vann med 3-1 mot Linköping.

Kopparbergs/Göteborg vann svenska cupen i fjol och inledde i dag resan mot att försvara sin titel.

Och man fick en drömstart på jakten.

Precis före paus gjorde Filippa Angeldahl 1-0 från straffpunkten. I matchens andra akt gjorde Emma Koivisto 2-0 bara några minuter efter paus.

Därefter fick LFC:s landslagsstjärna Nilla Fischer direkt rött kort och KGFC hade numerärt övertag i lite mer än halvtimme.

Det var en chans som Kopparbergs/Göteborg utnyttjade och Natalia Kuikka gjorde 3-0 i den 58:e minuten.

LFC reducerade i den 83:e minuten, men närmare än så kom inte östgötarna. Matchen slutade 3-1.

På annat håll i svenska cupen vann Piteå med 4-0 mot IK Uppsala och Örebro besegrade Mallbacken med 4-1 och Växjö kryssade mot Vittsjö (1-1).

Publicerad 2020-02-23 kl 19:07