5-2 mot KIF Örebro innebär en biljett till semifinal.

2:17

Avbryt
Försök igen

Hammarby hade allt i egna händer inför den sista gruppspelsomgången av svenska cupen - och hemma mot KIF Örebro gjorde man inget misstag.

Gästerna tog ledningen genom Molly Johansson på hörna, men därefter studsade "Bajen" tillbaka inför 1127 åskådare och satte två mål före paus.

Först skickade Anna Jøsendal in 1-1 från nära håll med vänstern. Därefter var Smilla Vallotto kylig i straffområdet när hon satte 2-1 med högern.

Vallotto var inte klar där. Andra halvlek hann knappt börja förrän hon mötte en boll på volley och pangade 3-1 till Hammarby.

4-1 kom också, av nummer 41. Julie Blakstad stötte in ett inlägg med en bredsida. Maja Bodin reducerade på kontring, innan Blakstad fastställde slutresultat 5-2 på tilläggstid.

"Bajen" vinner därmed gruppen med sju poäng och är klart för semifinal. Örebro är ute, likaså AIK och Djurgården som möttes i dag.

Semifinalerna lottas i morgon. Senare under dagen stod det klart att även Häcken går vidare. Piteå och Rosengård är också i semi.