Helsingborg tog planenlig seger i cuppremiären - körde över Onsala

Svenska cupen (herr)

Helsingborg inledde cupspelet på bästa sätt.
Borta mot Onsala vann HIF med 5-0.

3:13

Redan efter tre minuter satte Rasmus Jönsson dit 1-0 och på den inslagna vägen fortsatte det. Efter 22 minuter var det 3-0 på tavlan och Wilhelm Loeper stod för det tredje efter att ha blivit framspelad av AIK-lånet Erik Ring.

Onsala som till vardags spelar i tvåan hade inte mycket att sätta emot Helsingborg, men kort efter 3-0-målet skapade man ett friläge och Kalle Joelsson i HIF-målet tvingades till en vass räddning.

Men 3-0 stod sig den första halvleken ut.

I den andra halvleken dröjde det tills 84 respektive 88:e minuten innan målen föll och det var Helsingborg som ökade på sin ledning två gånger och man säkrade tre poäng denna lördag och inledde cupgruppspelet på bästa sätt.

Onsala BK: Isero - Björnberg, Levinson, Jarnvik, Glaerum - Fogelblad, Johansson, Berglund, Ekdahl - Berntsson, Palmquist.

Helsingborg: Joelsson - Rejnhold, Widell, Suljic, Bengtsson - Jönsson, Almadjed - Loeper, Fredin, Ring - Al Hamawi.