Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Inför cupderbyt – Celik med sylvass kritik mot Alm: "Han är rätt kall som person"

Häcken tar under söndagen emot Gais i svenska cupen.
Då riktar Mervan Celik stenhård kritik mot sin tidigare tränare Andreas Alm.
- Jag blir arg när jag tänker på det, säger han till GP.

I eftermiddag tar Häcken emot Gais i svenska cupen. För en månad sedan meddelade de grönsvarta att Mervan Celik återvänder till klubben då han skrivit på ett kontrakt som löper över 2020. När Gais nu gästar Häcken i cupderbyt kommer Celik även att återvända till Bravida Arena, en arena som var hans hemmaborg mellan 2017 och 2019.

Inför matchen riktar nu 29-åringen hård kritik mot sin förre tränare i klubben, Andras Alm. För GP berättar Celik att han kände sig orättvist behandlad.

- Jag var stekhet i cupen förra våren. Jag gjorde fem mål på en och en halv match direkt i början. Jag gjorde fyra mål mot Brage och ett mot Rosengård. Sedan bytte han ut mig i halvtid mot Rosengård, efter det blev det mest bänken. Jag hamnade där utan någon förklaring. Jag blir arg när jag tänker på det. Jag kokar inombords, att man kan behandla en spelare så som han gjorde. En spelare som levererade och gjorde fem mål på en och en halv match, ändå fick jag börja på bänken resten av cupmatcherna, säger han till tidningen och fortsätter:

ANNONS

-  Jag frågade honom många gånger om varför jag inte fick spela, men det var inte direkt några känslomässiga svar man fick. Svaren han gav hade han tänkt igenom noga, det var standardsvar som han gav till flera spelare. Det kom inte från hjärtat. Han hade en färdig mall i stället för att se varje situation för sig. I övrigt pratade vi inte jättemycket. Han är rätt kall som person.

För GP bemöter Alm kritiken:

- Det är lätt att känna att man har tränaren emot sig när han inte tar ut dig i elvan, så är det ju. Vad ska jag säga? Jag upplever att jag inte hade Mervan emot mig, att han är en varm person.

Mötet mellan Häcken och Gais börjar 16.30 och visas på Sportkanalen, men sänds även streamat på cmore.se.

Publicerad 2020-02-23 kl 12:18

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto