Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Janogy tillbaka inför cupsemin: "Skönt - det blir speciellt"

Damallsvenskan

Hammarby tar emot Piteå.
Då är Madelen Janogy tillbaka efter en tids frånvaro.
- Det blir speciellt, säger hon till Fotbollskanalen. 

2:50
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Hammarby-Eskilstuna i spelaren ovan.

Madelen Janogy har missat samtliga matcher i svenska cupen hittills. Anledningen ska ha varit en känning där man tagit försiktighetsåtgärder för att hon snabbt ska vara tillbaka.  

Nu är tiden kommen och mot Piteå är den svenska landslagsanfallaren tillbaka.  

- Det känns jäkligt kul och skönt att vara tillbaka. Jag vill ju spela matcher och det är semifinal och så är det ju Piteå som står för motståndet, säger hon till Fotbollskanalen.  

I fjol var det BK Häcken som stod för motståndet och då åkte man ut, på pappret är Piteå ett enklare motstånd men Janogy vill inte ta ut något i förväg.  

ANNONS

- Det är inte en lätt match på något sätt. Det är viktigt att vi inte underskattar Piteå som är ett bra lag som är väldigt fysiskt och är bra på väldigt mycket. Det kommer att bli tufft och det är viktigt för oss att vara alerta och spela med mod från första minut.  

Hur blir det för dig att ställas mot Piteå i en vinna eller försvinnamatch?
- Det ska bara bli jäkligt roligt att spela mot dem. Jag har många vänner där, några av mina närmsta vänner spelar där så det ska bli väldigt speciellt men också jävligt kul.  

Vad säger du om er väg till semifinalen?
- Semifinalen kommer ju bli tuffare än gruppen, det kommer att vara mycket känslor att vinna eller försvinna. Men vi gör det fantastiskt i gruppspelet – det är inte så lätt som man tror att spela mot lågtstående försvar, men vi gör 13 mål framåt och håller nollan vi gör det fantastiskt bra.  

ANNONS

Vad blir viktigt mot Piteå?
-
Det är ett starkt kollektiv och det är viktigt att vi sätter stopp och inte låter dem få matchen dit de vill. Det kommer bli extremt viktigt att inte låta dem få fasta situationer och komma till chanser. De får inte heller vinna duellerna – utan där måste vi vara starkare, avslutar hon.  

Publicerad 2023-03-19 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto