POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
52v

Jonas Thern mot Simon Thern i cupen: "Får försöka göra Simon tjurig"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Norrköpings senaste träningsmatch i spelaren ovan.

Jonas Thern mot Simon Thern i svenska cupen.
Då hoppas den äldre på en kort visit för den yngre på planen.
- Vi får kanske försöka göra Simon lite tjurig, så att han tappar humöret och drar på sig två gula kort, skojar Jonas till Fotbollskanalen. 

IFK Värnamo-tränaren Jonas Thern, som var med och tog svenskt VM-brons 1994, ställs i kväll för första gången mot sin son Simon Thern i en fotbollsmatch. Detta när Värnamo i kväll bortaspelar mot IFK Norrköping i svenska cupen. 

- Det blir spännande. Jag har aldrig mött Simon i fotbollssammanhang på det sättet, så det ska bli kul - och kul att få möta Norrköping som var Sveriges näst bästa lag förra året. Vi får se vad vi kan åstadkomma. Det lär bli ganska tufft, säger Jonas Thern till Fotbollskanalen. 

Pappa Thern har förstås pratat med sin son en del före matchen, men gick inte på Simons "fint" om att sju spelare i Norrköping har magsjuka inför matchen. 

- Han var lite hemlighetsfull och sa i dag (läs i går) att sju ordinarie spelare har fått magsjuka. Han trodde att jag skulle gå på det, men det var ett tidigt april-skämt. Vi får väl se. Jag har ändå rätt bra koll på hur jag tror att de kommer att spela, men sedan får vi se om vi räcker till och kan bryta mönster och ställa till djävulskap för dem, säger han. 

Om inte, så får kanske Therns manskap ta till andra medel på planen. 

- Vi får kanske försöka göra Simon lite tjurig, så att han tappar humöret och drar på sig två gula kort. Vi får se om vi kan lyckas med det, skojar Thern. 

- Nej, men det lär inte bli lätt. Vi vet vad vi ska jobba med och kommer inte att ge upp. Vi ska göra en så bra och smart match som möjligt, fortsätter han. 

Thern medger vidare att hans lag lär få ägna sig åt en hel del försvarsspel, även om han gärna också ser offensiva tendenser från laget i matchen. 

- Vi ramlade ner till division 1 och har en ganska ny spelartrupp. Det går inte att begära att vi ska föra spelet mot ett allsvenskt lag, så vi får inrikta oss mer åt försvarsspel. Vi hade samtidigt redan bokat in matcher mot bra motstånd i superettan och allsvenskan inför nästa säsong, så vi har lite att jobba med och det är viktigt att inte tappa självförtroendet. Nu får man jobba med de sakerna också och förhoppningsvis försvara oss bra, säger han och fortsätter: 

- Men vi åker inte upp dit bara för att sparka bort bollar. Oavsett underläge vill vi vinna, så man får bygga lite anfallsspel. Då tappar man även bollen ibland, vilket man också får räkna med, då vi har ett ungt lag med många förstaårsseniorer. Det är lärorikt och en jättestor match för killarna. Vi möter ett av Sveriges bästa lag och ett lag med en enorm potential. 

Simon Thern berättade även i en intervju i går, som publicerades på Norrköpings hemsida, om att det lär bli mycket släkt och vänner på läktarplats i Norrköping. 

- Jag har aldrig mött Värnamo tidigare och vi får väl se vilka morsan och gänget där hemma håller på, det kommer vara många från min familj på läktaren, sa han då.

Jonas Thern är i sin tur tydlig med att familjen håller på Värnamo. 

- Ja, allihop håller på Värnamo. Annars vågar de inte komma hem, skrattar han. 

Matchen börjar klockan 17.00 och sänds på Sportkanalen och streamat på C More. 

Publicerad 2019-02-17 kl 09:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå