Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVENSKA CUPEN
47v

Målvaktskris tvingar mittback vara målvakt i svenska cupen: "Svagt av en allsvensk klubb"

Foto: Scanpix/Kristianstadsbladet

Damallsvenska Kristianstad har stora målvaktsproblem inför kvällens Svenska cupen-möte med IFK Kalmar. Laget ställer därför en pensionerad mittback i mål.
- Jag tycker det är svagt av en allsvensk klubb, säger motståndarlaget IFK Kalmars Elsa Karlsson till Fotbollskanalen.

Damallsvenska Kristianstads DFF har drabbats av stort målvaktskaos inför tisdagskvällens match mot Elitettan-laget IFK Kalmar i Svenska cupens tredje omgång. Nu tvingas laget ställa en pensionerad mittback i mål.

Och den 160 centimeter långa Arnardottir har inte spelat elvamannafotboll på 2,5 år sedan hon avslutade karriären.

- Jag är sjukt nervös. Men jag ser fram emot att lira, jag har ju tio utespelare framför mig som kommer göra allt för att hjälpa mig, säger Erla Arnardottir till Kristianstadsbladet.

Hur reagerar motståndarlaget när cupmotståndet ställer en mittback i mål? IFK Kalmars mittbackskugge Elsa Karlsson imponeras inte av Kristianstads målvaktsuttagning.

- Jag tycker det är svagt av en allsvensk klubb att inte ha någon målvakt som de kan ställa i mål i en cupmatch. Nu vet jag att de sitter i en ganska dålig sits i allsvenskan och det kommer väl avgöras i sista omgången där… Men det är ganska relevant att ha en målvakt, säger Karlsson till Fotbollskanalen.

- Samtidigt är det inget vi bryr oss om. Det ger oss snarare lite mer tändvätska. Jag kan tycka att det kanske är en lite svag inställning till matchen och det ger oss bara mer energi till matchen.

Har ni pratat om att utnyttja det?
- Ingenting. De har fortfarande ett bra lag framför målvakten, som vi först måste komma förbi. Så det är inget vi taktiskt fokuserar på.

Kristianstadsbladet skriver att Kristianstads DFF har förstemålvakten Stine Lykke Petersen på landslagsuppdrag med Danmark. Målvakterna Brett Maron, Moa Olsson och Sara Mattsson är skadade.

Erla Arnardottir har dock en allsvensk match på kontot som målvakt. Matchen kom 2010 när KDFF segrade mot Umeå, enligt tidningen.

Mittback, men även 1.60 meter lång. Vad säger du om målvaktslängden?
- Ja, jag vet inte riktigt hur de gjort urvalet. Det är ett intressant val.

Kommer ni att utnyttja det?
- Klart vi har det i bakhuvudet, man vet att en målvakt med pondus, som är bra och duktig i luften, skiljer sig med en som är 1.60 som du vet inte är målvakt. Då kommer man garanterat gå in ännu tuffare. 

Publicerad 2016-10-25 kl 15:27
SVENSKA CUPEN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER