Norrköping nära kvartsfinal efter ny seger: "Inte tillräckligt bra"

IFK Norrköping är nästintill klart för kvartsfinal i svenska cupen, efter att man under lördagen besegrat AFC United med 1-0.
- Nja, sådär, sammanfattar managern Janne Andersson matchen.

Förra helgens 4-0-seger över Östersunds FK följdes upp med en 1-0-seger mot superettan-laget AFC United under lördagen. IFK Norrköping är nära avancemang från svenska cupens gruppspel.

Den första halvleken blev en svängig historia. IFK Norrköping hittade inte riktigt rätt i sitt spel och stod för en hel del små misstag som öppnade upp för AFC United. Hemmalaget skapade flera lägen som kunde ha resulterat i ett mål, bland annat när Mohamed Buya kom någorlunda fri i en kontring.

Närmast att göra 1-0 var dock Norrköpings Emir Kujovic, efter omkring 35 minuters spel. Anfallaren nådde först på ett inlägg och nickade bollen i ribban. På returen, framför öppet mål, lyckades han dock inte få tillräckligt mycket panna på bollen för att kunna styra in ledningsmålet.

I den 53:e minuten tog IFK Norrköping ledningen. Ett inlägg från Nikola Tkalcic nådde Emir Kujovic vid den bortre stolpen och anfallaren nickade säkert in 1-0.

Ungefär tio minuter senare sköt målskytten Kujovic i stolpen och i anfallet därefter fick AFC United ett friläge genom Mohamed Buya, som målvakten Andreas Vaikla räddade med en fotparad.

Med en kvart kvar att spela brände AFC United ett gyllene läge. André Österholm fick bollen helt ren i straffområdet, efter en passning snett inåt bakåt, men hans avslut längs med marken räddades av Andreas Vaikla.

AFC fyllde sedan på med flera heta chanser, utan att lyckas hitta nätet.

Matchen slutade 1-0 till IFK Norrköping, som nu bara behöver plocka en poäng mot Jönköpings Södra nästa helg för att helt säkra avancemanget i svenska cupen.

- Det såg lite segt ut i dag. Det var svårt att få det där riktiga trycket i passningsspelet på det här underlaget och det blev sällan ett riktigt flyt i matchen. Som helhet, nja, sådär, säger managern Janne Andersson.

- Sen tycker jag att vi har ett bra grepp på det ändå. Även om de har några chanser och Andreas Vaikla gör ett bra jobb i mål. Vi har också några chanser till. Jag var aldrig orolig att vi skulle tappa det, men det var inte tillräckligt bra för att jag ska känna mig nöjd.

Negativt för "Peking" var dock att nyförvärvet Eric Smith linkade av planen efter 68 minuter, efter att ha fått en smäll i en sammanslagning med lagkamraten Linus Wahlqvist.

- Det är bara en lårkaka, lugnar Janne Andersson.