Östersund vidare i cupen – vann målrikt möte på Gotland

De har varit ett av allsvenskan hetaste lag efter VM-uppehållet. I kväll tog man sig också vidare i svenska cupen efter seger mot division 2-laget Gute från Gotland.

Östersund har visat fin form i allsvenskan efter sommaruppehållet. Laget hade inte förlorat fram tills i måndags, men då blev IFK Göteborg för svåra på bortaplan och ÖFK förlorade med 2-1. I kväll reste laget till Gotland för möte med division 2-laget Gute.

Matchen var avgjord tidigt efter att ÖFK rivstartat. Redan efter två minuters spel satte Ludvig Fritzson 1-0 och efter 20 minuters spel ledde laget med 3-0. Resultatet stod sig halvleken ut och i början av den andra skapade hemmalaget nerv.

Först reducerade man genom i den 46:e minuten och fem minuter senare kom nästa hemmamål genom William Jan. Närmare än så kom dock inte hemmalaget utan ÖFK kunde avgöra matchen med två mål i mitten av andra halvlek.

Segern innebär att Östersund avancerar till gruppspelet i svenska cupen som inleds i vår.