Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVENSKA CUPEN

Pa Konate vill slå igenom i MFF trots brist på speltid: ”Jobbigt att känna det direkt”

Foto: SCANPIX

Han fyller snart 22 år och är i en fas av karriären där han vill spela kontinuerligt. Malmö FF är fortfarande högsta prioriter för Pa Konate, men just nu är han andraval samtidigt som Behrang Safari kommer i sommar. 

När Malmö FF har valt vänsterbackar för de första cupmatcherna har det varit Yoshimar Yotun som har startat istället för Pa Konate. Dessutom är Behrang Safari klar för spel från och med i sommar. Pa Konate vill slå igenom i Malmö FF, men har en svår situation, som han berättar om till Fotbollskanalen.

- Det är en jobbig känsla att gå in, det är det. Det är fjärde säsongen som jag går in i nu och är bakom igen, så det är jobbigt att känna det direkt.

- Den positionen jag är i nu, spela lite då och då, och sedan är man ute ett bra tag och sedan kommer in igen... Man behöver spela 90 minuter, det skulle jag verkligen behöva.

- Det är jättetuff konkurrens nu, och det kommer att bli ännu tuffare när Safari kommer. Jag får bara kämpa på och visa alla vad jag kan göra.

Konate påpekar dock att han inte har haft några idéer på att flytta, trots att han bland annat vill komma med i OS-slutspelet i sommar, och vill inte heller tänka på idéer om att lånas ut.

- Jag är inte så himla förtjust i lån. Jag har varit utlånad, jag har sen gjort en säsong i Malmö, och jag tycker att jag i vissa matcher har presterat jättebra och kunnat spela på en väldigt hög nivå. Jag vill verkligen fortsätta att spela på den nivån för att sedan ta nästa steg. Jag behöver verkligen slå mig in.

- Det är Malmö som gäller.

Han blev framför allt uppmärksammad för några av sina offensiva situationer i Champions League i höstas, och var även med när U21-EM-guldet vanns och under januariturnén.

- Det gick väldigt bra, särskilt med Champions League-matcherna vi fick. Det gav jättestor erfarenhet, det var viktiga matcher man fick, men för att ta ännu fler kliv i min utveckling behöver jag konstant med speltid.

- Jag tror prestationerna berodde mycket på självförtroende. Just då tänkte jag bara på att köra på, jag har inget att förlora, folk förväntade sig inte det högsta av mig då. Det är då jag har spelat som bäst, när jag har haft den inställningen och inte tänkt på så mycket annat.

- Det finns fortfarande många aspekter där jag behöver bli bättre. Jag behöver bli mer bekväm med bollen, förbättra bollkänslan, men jag känner att det kommer när jag får spela mer och spela in mig i rollen ännu mer. Då kommer allt det här. Det såg jag under tiden i Champions League, jag fick spela mycket där under en viss tid och då flyter det bara på. Jag behöver det för självförtroendet, för att det ska vara på topp.

SÅ SER DU FÖRSÄSONGEN OCH SVENSKA CUPEN

Allsvenska uppladningen på C More

Se allt från den allsvenska uppladdningen - skaffa C Mores sportpaket här! Alla matcher i storsatsningen hittar du HÄR!

Publicerad 2016-03-05 kl 07:00

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER